Släpp inte in banditer

Ledare
PUBLICERAD:
Stoppa Bandidos.
Foto: Frank Augstein/AP

Flera medlemmar i det kriminella mc-gänget Bandidos har arbetat för ett företag som haft flera uppdrag för ett antal värmländska kommuner. Det avslöjades i NWT i onsdags (7/4). Bygg- och anläggningsföretaget tar dessutom lätt på det hela när vd:n säger att vad de gör på sin fritid är deras sak.

Som Polisens underrättelsetjänst kommenterar är det en märklig syn då Bandidos anser sig stå utanför samhällets normer och regler – de "en procenten". Det finns ingen "fritid" utanför.

Kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) i Karlstad, en av de berörda kommunerna, är förståeligt nog upprörd. Karlstad har annars haft problem i sin bekämpning av mc-relaterad brottslighet. Minns det utdragna schabblet kring HA-gården. I alla händelser så får sådant här inte inträffa.

Det måste finnas ett arbetssätt som gör att man har koll på vilka det är som jobbar åt kommunen. Just nu verkar det så amatörmässigt skött, att man helt enkelt har svårt att föreställa sig att sådant här hända. Mer kommunikation med Polisen och lite mer fantasi skulle inte skada.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.