Samtliga 90 anställda varslas på Spectra

Näringsliv
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Rostfria bränsletankar för fordonsindustrin klara för leverans när företaget fanns på plats i Bengtsfors. Nu tvingas Spectra Premium varsla all personal i Trollhättan. Arkivbild.
Foto: Conny Hultgren
Trollhätteföretaget Spectra Premium tvingas varsla alla anställda, 90 personer. Anledningen är att företagets största kund, Volvo Cars, har sagt upp sitt avtal. Detta var P4 Väst först att rapportera om.
I oktober 2019 lämnade företaget Bengtsfors, där det etablerades med namnet Techroi Fuel Systems 2012.

Företaget Spectra Premium tillverkar rostfria bränsletankar för fordonsindustrin.

– Vi är tvungna att varsla eftersom vårt stora produktionskontrakt försvinner, säger företagets vd Stefan Janols till P4 Väst.

Han är överraskad att Volvo sade upp kontraktet eftersom det sträckte sig flera år framåt, men i och med att Volvo bryter kontraktet tappar Spectra den produktion företaget har och kan inte fortsätta.

I oktober 2019 lämnade alltså Spectra Premium Bengtsfors. Av de cirka 100 anställda som fanns i Bengtsforsfabriken följde ett 25-tal med när produktionen flyttades till Trollhättan.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.