Så här tycker några värmlänningar om Muminbeslutet

Publicerad:

Dagen efter beskedet att Förvaltningsrätten upphäver kommunens avtal med Muminvärlden ställde NWT två frågor till folk på Skutberget och stan:

Vad tycker du om beslutet?

Tror du en Muminpark gynnar Karlstad?

Hans Johansson, 42 år, Karlstad
Hans Johansson, 42 år, Karlstad Foto: Tommy Andersson

Hans Johansson, 42, Karlstad

– Jag tycker det är bra att det har tagits upp. Det blir en mer tydlig transparens om det funnit luckor i avtalet om det granskas ordentligt.

– Jag har sett för lite ekonomiska kalkyler för att ha underlag nog att tro på det, som besökskalkyl och jobbunderlag. Då är det svårt att veta om ett park som saknar lokalförankring gynnar Karlstad.

Jan och Gun Hjalmarsson, 70 och 69 år, Vålberg
Jan och Gun Hjalmarsson, 70 och 69 år, Vålberg Foto: Tommy Andersson

Jan och Gun Hjalmarsson, 70 och 69, Vålberg

– Det är rätt beslut att det inte blir någon Mumin här, det vill vi inte ha. Skutberget ska vara som det är, vi går här 4-5 dagar i veckan och stortrivs. Jag tror inte på kalkylerna överhuvudtaget, tyvärr.

– Eftersom ungarna inte ens är ute och leker i de parker som finns tror jag inte det här kommer att fungera. Jag tror varken barnens eller deras föräldrar är intresserade.

Fredrik, 38, Meja och Robbie Waern, Karlstad
Fredrik, 38, Meja och Robbie Waern, Karlstad Foto: Tommy Andersson

Fredrik Waern, 38, med barnen Meja och Robbie, Karlstad

– Jag tycker det är jättetråkigt om Muminparken inte blir av. Torsdagen var en tung dag då först rallyt försvinner och sedan det här beskedet.

– Jag tror den absolut gynnar Karlstad. Det är bra att de hittar på något, det händer inte så mycket här ute. Allt som gynnar besöksnäringen och turismen till Karlstad är positivt.

Maggie Sigvardsdotter, 68, Karin Eriksson, 72, Sigbritt Dagerfjord, 68, Majbritt Ekman, 70, Karlstad
Maggie Sigvardsdotter, 68, Karin Eriksson, 72, Sigbritt Dagerfjord, 68, Majbritt Ekman, 70, Karlstad Foto: Tommy Andersson

Maggie Sigvardsdotter, 68, Karin Eriksson, 72, Sigbritt Dagerfjord, 68, Majbritt Ekman, 70, Karlstad

– Vi har inget emot Muminvärlden, men placeringen. Skutberget är vår rekreationsplats, här får vi ro och det är väldigt viktigt. Så vi är jättenöjda med beslutet och tacksamma för de som strider för det här. En stor eloge till Peter Sörensen och Thomas Martinsson.

Christoffer Stomberg, 28, Jenny Gustafsson, 29, Segmon
Christoffer Stomberg, 28, Jenny Gustafsson, 29, Segmon Foto: Lilly Rung Klint

Christoffer Stomberg, 28, Jenny Gustafsson, 29, Segmon

– Helt ärligt så skiter vi i det, orka bråka. Skattepengar ska inte gynna enskilda företag men om själva Muminparken blir av eller inte spelar ingen större roll.

– Kanske skulle det gynna Karlstad på lång sikt men Mumin är ett så konstigt val, varför inte typ en Selma Lagerlöf-park?

Artikeltaggar

EnkätFörvaltningsrättenKarlstadKarlstads kommunMuminvärldenSamhälleSkutberget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare