”Förbannad skyldighet att skydda invånarna”

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten vill se krafttag från bland annat polis och politiker.
Foto: Johan Nilsson/TT
Utsatta för ljudterror är också brottsoffer. Trenden som pågått en längre tid här i Sverige, att buset och kriminella flyttar fram sina positioner medan polisen och andra myndigheter lägger sig flata, måste brytas!

Inte minst för alla brottsoffers skull, som hamnat allt längre in i skuggan!

Det har gått så långt att det ofta antyds att det är brottsoffrens eget fel, att de får skylla sig själva, typ!

Hur många gånger har vi inte fått höra från alla möjliga håll: "den rånade hade (onödigt) dyr jacka och mobil på sig", "de knivskurna och misshandlade var på fel plats vid fel tillfälle", "den våldtagna tjejen/kvinnan bar "utmanande" kläder, eller var ute ensam"!

Tyvärr har denna syn på brottsoffer numera också fått fäste bland det "motorburna" buset och deras "evigt unga" föräldrar som ofta häver ur sig: "de som bor centralt och störs av motorburen ljudterror, har valt att bo på fel ställe och bör flytta ut på landet"!

Det är så j-a tragiskt med denna allt mer utbredda brist på respekt för sina medmänniskor, så nu är det verkligen på tiden att det börjar hända något "på riktigt"!

Det är politikernas, kommunledningarnas och polisens förbannade skyldighet att nu ta krafttag och vidta alla de åtgärder som krävs för att skydda invånarna mot den systematiska ljudterrorn...

Hårdare tag mot respektlösheten

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.