Hoppa till huvudinnehållet

Stall Horpestad har hittat formen efter en downperiod

Publicerad:
Efter en rejäl avslutning i tredjespår vann Grand Maxim V4-3.
Efter en rejäl avslutning i tredjespår vann Grand Maxim V4-3. Foto: Lennart Kihlman

Tom Horpestads stall visar en härlig vårform för dagen.

I fredags imponerade Flash Gordon Sisu på Färjestad och under onsdagen var det Grand Maxims tur att vinna lopp.

– Vi fick ett virus i stallet i slutet av sommaren och det gick trögt men nu känns hästarna bra, berättar Horpestad.

Grand Maxim hade ett nyttigt lopp i kroppen till den här starten. Då fick han ett snällt upplägg med ett invändigt lopp men den här gången var Tom Horpestad desto offensivare.

Loppets favorit On Track Paul tog ledningen och när det gick som allra långsammast försökte Ulf Ohlsson kuppa till sig ledningen med Conrads Diderot och det blev en rejäl tempoökning en bit precis när den första kilometern passerades.

Ut på den sista långsidan fick Grand Maxim anfallsorder och när han avslutade med 13,5/700 meter i tredjespår blev segern säker.

– Han hade jobbat bra inför årsdebuten och jag var nöjd med den insatsen. Jag var optimist i dag men det måste också klaffa från ett bakspår. Att gå först i tredjespår hade han inte orkat med förra året så Grand Maxim har utvecklats. Han testades barfota nu och det passade bra, berättar Horpestad.

Vann trots tung inledning

Den norske tränaren Kjetil Helgestad fick inte vinna med On Track Paul men hans Secret Snap slog till i V4-finalen. Här blev det en hård öppning och Almagest A.C. kom till 500 meter på 11,5 och varvet på 13,0.

Secret Snap hängde i tredjespår inledningsvis i kön innan hon kom ner i femte par utvändigt. Ole Johan Östre följde sedan med i ryggar på den sista långsidan och Secret Snap speedade till seger.

Östre tog en dubbel den här dagen då han även vann det femte loppet med Joycelyn B.R. Efter ett varv gick Östre ut i tredjespår i rygg och ut på den sista långsidan fick Joycelyn B.R. gå ut i fjärdespår. På en kort bit svepte hon till ledningen för att sedan vinna före Rosemary Hall.

Kallblodet Garli Kongen har en speciell stil men springa kan han sannerligen och har överkapacitet för sin nuvarande klass. I V4-2 kördes han till spets efter 500 meter och efter att Jan Roar Mjölneröds häst avslutat med 28,5/400 meter blev segern lätt före Huseby Sirius.

Tre dubbelvinnare

Mjölneröd tog även han en dubbelseger den här dagen då han även vann det andra kallblodsloppet med Mjölner Rönner. Det blev galopp kort efter start men trots det kunde Mjölner Rönner komma tillbaka och när ledande Stilig Karl galopperade med ett litet grepp vann Mjölner Rönner säkert före Öygard Pål och Emma Rattfält.

Precis som Ole Johan Östre och Jan Roar Mjölneröd tog Carl Johan Jepson en dubbelseger.

I V4-1 hade förhandsfavoriten och vår spik Stepping Moneyboy en mycket lämplig uppgift då han var ensam från springspåret på startvolten och tillsammans med Carl Johan Jepson blev det ledningen. Det blev ett lågt tempo i loppet då det första varvet öppnades på 17,5 och en speeduppgörelse till slut. Del Ray Pellini höll bra från dödens och Wollafur spurtade bra från andra par utvändigt men Stepping Boy vann med säker marginal.

Även den andra segern för Jepson togs med en häst tränas av Eric Martinsson då T.Wall's Joplin spetsvann lopp sju.

Magnus Jakobsson avslutade tävlingsdagen genom att vinna med Great Winner trots ett tillägg. Great Winner svarade för ett starkt slutvarv och avgjorde mot ledande Free Fall Web kort före mål.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs travbanaCarl Johan JepsonEmma RattfältMagnus JakobssonTom HorpestadTravUlf OhlssonV4V5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.