Hoppa till huvudinnehållet

Ecurie D. och Goop klara för Elitloppet

Publicerad:
Ecurie D. löste årsdebuten på bästa sätt och blev inbjuden till Elitloppet.
Ecurie D. löste årsdebuten på bästa sätt och blev inbjuden till Elitloppet. Foto: Lars Jakobsson

Under onsdagskvällen gjorde ultratalangen Ecurie D. en mycket intressant årsdebut.

Den slutade på bästa sätt tillsammans med Björn Goop och direkt efter loppet blev han klar för Elitloppet.

– Han var jättefin och det här var en perfekt årsdebut, sa Goop.

Ecurie D. är förhandsfavorit till segern i årets Elitlopp bland spelbolagen och nu är han också klar för loppet.

Årsdebuten på Solvalla under onsdagskvällen lämnade inget övrigt att önska. Ecurie D. kunde inte ta ledningen initialt men övertog den 1 400 meter från mål. Därmed var dramatiken i loppet över och Ecurie D. vann före en vasst avslutande Milliondollarrhyme.

Direkt efter loppet delade Solvallas sportchef Anders Malmrot ut årets första inbjudan till Elitloppet till Ecurie D.

– Han var jättefin. Han är inte på topp än men han var harmonisk och det var en perfekt årsdebut. Det fanns aldrig någon oro för att vi skulle förlora loppet utan jag försöker att vinna med så liten marginal som möjligt för att spara på honom, berättade Björn Goop.

Tog en fyrling

Björn hade en toppkväll på Solvalla med en fyrling då han vann tre lopp innan V86-spelet. Två av de vinsterna kom också med hästar som tränas av Frode Hamre: I'll Follow the Sun och Asteroid där den sistnämnade imponerade stort.

Det blev även en seger med en egentränad häst för Goop när Global Bellicosa vann från spets.

Kriterievinnaren Brambling gjorde årsdebut i V86-4 och efter att han haft den rätta turen blev det seger.

Han öppnade bra men tog sig inte förbi Synergy och hamnade i rygg på honom. När sedan Selected News kom upp utvändigt såg det mörkt ut för favoriten, men han kom ut ett spår in på upploppet och när Synergy stannade efter att han legat på en del under vägen blev det fritt på innerspår och Brambling kunde speeda till seger.

– Vad glad man blir som tränare när en häst får ett sådant här lopp i årsdebuten. Brambling såg finare ut i aktionen nu, han har inte växt på höjden men han har blivit grövre, sa Daniel Redén.

V86-omgången inleddes med en favoritseger då Stefan Persson vann med Wingait Henke. Från ett femtespår öppnade Wingait Henke bra och fick överta ledningen i utgången av den första kurvan. Från den positionen gick inte Wingait Henke att hota.

– Det här är en jättefin häst. Han har fin teknik och uppför sig perfekt, sa Stefan Persson.

Favoritbetonat på V86

Alien Hill och Ulf Ohlsson var det rätta svaret i den andra avdelningen. I ett lopp där ledande Kia Ora rusade i ett hårt tempo, det första varvet öppnades på 11,3, attackerade Olsson från andra par utvändigt mitt på den sista långsidan och Alien Hill vann utan problem.

Det blev en favoritbetonad V86-omgång och när Bitcoind' Arc tog en ny imponerade seger stod det klart att åtta rätt gav 1 096 kronor.

Innan V86-loppen på Åby vann Carl Johan Jepson med Quantum Yankee och i ett montélopp slutade Jonas Moberg-tränade Categorical fyra.

En fjärdeplats blev det även för Mr Creation i V86-7, ett lopp som vanns av Grandfather Bill.

Ecurie D. är som första häst inbjuden till årets Elitlopp.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopCarl Johan JepsonDaniel RedénElitloppetSolvallaTravUlf OhlssonV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.