Hoppa till huvudinnehållet

Borättspriserna stiger kraftigt

Publicerad:
Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Både borättspriserna och villapriserna fortsätter att stiga i Värmland. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Vad gäller villapriserna har de stigit med 5 procent, medan bostadsrättspriserna har stigit med 17 procent, vilket är klart mest i landet.

Bostadsrättspriserna i Värmland har stigit med 17 procent de senaste tre månaderna.
Bostadsrättspriserna i Värmland har stigit med 17 procent de senaste tre månaderna.

Under samma period har priset för bostadsrätter i riket stigit med knappt 4 procent och priset för villor har, precis som i Värmland, ökat med cirka 5 procent.

– Den som är på jakt efter villa bör nu ta i beaktande att låga räntor och få hus till salu kan pressa upp priserna till nivåer som inte alltid är långsiktigt hållbara. Det är därför viktigt att planera för hur den egna boendeekonomin kan påverkas av återinförda amorteringskrav, stigande räntor eller förändrade arbetsförhållanden, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Det senaste året har priserna på bostadsrätter i Värmland stigit med 28 procent, medan villapriserna stigit med 15 procent.

I riket som helhet märks en uppgång på 8 procent för bostadsrättspriserna och en ökning med 17 procent för villapriserna.
I riket som helhet märks en uppgång på 8 procent för bostadsrättspriserna och en ökning med 17 procent för villapriserna.

I riket som helhet är motsvarande siffror en uppgång på 8 procent för bostadsrättspriserna och en ökning med 17 procent för villapriserna.

Det senaste året har priserna på villor stigit kraftigt i samtliga län, mest i Västmanland, Västernorrland och Gävleborg, där de ökat med runt 20 procent. På Gotland återfinns den största ökningen av bostadsrättspriser, upp hela 33 procent under det gångna året.

Fritidshuspriserna fortsätter stadigt uppåt och ökar i samtliga län på årsbasis, mest i Västmanland där priserna har stigit med 23 procent under senaste året.

Artikeltaggar

EkonomiLänsförsäkringar FastighetsförmedlingMarcus SvanbergPrivatekonomiSvensk MäklarstatistikVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.