Hoppa till huvudinnehållet

Barktrumma kördes iland av 16-axlad specialtrailer

Publicerad:
Den barktrumma som anlände Gruvönsbruk på tisdagen var av ansenliga proportioner. Foto: Helena Lundgren Landin

Tjugotvå meter lång och 160 ton tung. Så stor var den barktrumma som på tisdagen sjövägen anlände Gruvöns bruk. Som jämförelse kan nämnas att en timmerbil är cirka 24 meter lång.

Trumman hade lastats på pråmen Kanalia i Göteborg och bogserades sedan till Värmland av bogserbåtarna Gitte Vig och Luto. Pråmtransporten genomfördes av Sandinge Bogsering & Sjötransport. Väl framme vid Gruvöns bruk forslades den iland av en 16-axlad specialtrailer från Finland.

Foto: Helena Lundgren Landin

Artikeltaggar

Billerud Korsnäs GruvönGrumsTransport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.