Säljstart för nya sjönära bostäder

Publicerad:
Fyrtornet är sista etappen i Lillängshamnen. Foto: Peab Bostad

Snart är det säljstart för sista etappen bostäder i Lillängshamnen på Hammarö. Intresset för det sjönära läget är rekordstort.

När etapp ett av Peabs bostadsrätter i Lillängshamnen vid Vänern på Hammarö släpptes såldes tillräckligt många för byggstart på bara två månader. Etapp två, ett år senare, tog endast tre månader.

Nu är det dags för etapp tre, kallat Fyrtornet, och Peab har goda förhoppningar som snabb försäljning även den här gången.

Sammanlagt har Peab då byggt 76 bostadsrätter i området.

– Det är ett jättestort intresse. Vissa har avvaktat etapp tre på grund av läget närmare hamnen, så det finns flera hundra intressenter redan. Det är inte alltid man får bygga på ett sådant här naturnära läge på en mindre ort, så det är väldigt kul, säger Joakim Otternäs, projektledare Peab Bostad.

I etapp tre ingår 20 lägenheter från 2:or till 4:or. De är mellan 53 och 91 kvadratmeter stora och prislappen ligger på mellan 1,7 till 3,6 miljoner kronor.

Denna etapp har utsikt över hamnområdet.
Denna etapp har utsikt över hamnområdet. Foto: Peab Bostad

Den 13 april är det dags för säljstart.

– Det är preliminärt byggstart under våren 2022, eller tidigare beroende på hur fort försäljningen går. Inflyttning är beräknad till hösten 2023, säger Joakim Otternäs.

I den första etappen är det inflyttning nu i juni och i den andra etappen tidig höst 2022. Där är det även förberett för någon form av verksamhet i bottenplan.

– Det blir ingen restaurang med storkök. Men någon form av servering som passar på platsen hade varit jättetrevligt med läget mot solbryggan, det är upp till bostadsrättsföreningen. Det skulle få hamnområdet ännu mer levande, som pricken över i, säger Joakim Otternäs.

Artikeltaggar

Bostad och byggenHammaröHammarö kommunLillängshamnenPeabVänern

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare