Note planerar för att anställa upp mot 140 personer

Publicerad:
Karin Nichols, vd på snabbväxande elektronikföretaget Note i Torsby. Foto: Lisa Olaison

Elektroniktillverkaren Note i Torsby står inför en snabb tillväxtfas.

Företaget, som har 170 anställda i dag, kommer om planerna går i lås att ha anställt ytterligare cirka 140 personer om tre år, vilket P4 Värmland var först med att rapportera.

– Man vet aldrig, marknaden kan ändra sig, men det är det scenariot vi arbetar efter, säger Karin Nichols, vd.

Hon berättar att företaget har haft 20 inarbetade kunder som varit grunden för en god utveckling.

– Vi har sett en god tillväxt på 20 procent per år.

För några månader sedan fick Note in en ny stor kund som förändrade förutsättningarna helt. Produktionen kommer med den nya kunden att behöva utökas rejält, vilket kräver både mer personal och lokaler.

Note vann order värd 50 miljoner – omsättningen kan fördubblasNote i Torsby expanderar: ökar försäljning med 85 miljonerKommunen bygger ut Note för 32 miljoner

Inom ett år räknar Karin Nichols med att företaget har anställt 20-25 nya personer. Året därpå räknar man att det blir 50 till och år tre kan det bli så många som 70 nya arbetstillfällen. Om allt går som på räls kommer alltså Note om tre år att vara arbetsplats för 140-145 personer fler än i dag.

Arbetsintensiv produktion

Den nya kunden säljer produkter där tillverkningen är relativt arbetsintensiv, och framför allt handlar det om att montera kretskort.

– Det innebär att vi kommer att behöva rekrytera duktig arbetskraft som kommer från gymnasiet. Det vi mest behöver är montörer, men vi kommer också att behöva ett antal lödare. Vi kommer att jobba tillsammans med Arbetsförmedlingen och gymnasieskolorna för att hitta rätt personal.

På tjänstemannasidan kommer det också att bli nya några nya tjänster per år, inköpare och tekniska projektledare till exempel.

Karin Nichols betonar att antalet jobb kan bli lägre om den nya kundens marknad inte utvecklar sig som väntat de närmaste åren.

Bygger ut

Note bygger just nu ut sin anläggning med 2000 kvadratmeter. Men det kommer inte att räcka.

– På sikt ser vi ett behov av mer produktionsyta. Vi ska lämna in ett förslag till kommunen om ändrad detaljplan så att det ska bli möjligt att bygga ut med ytterligare cirka 4000 kvadratmeter på fyra-fem års sikt, säger Karin Nichols.

Artikeltaggar

ArbetsförmedlingenKarin NicholsNäringslivNoteTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare