Hoppa till huvudinnehållet

Slagsmål och narkotikabrott – polisens ingripanden under raggarkortegen

Publicerad:
Polisen gjorde flygande inspektioner på fordonen under lördagen. Ett fick körförbud.
Polisen gjorde flygande inspektioner på fordonen under lördagen. Ett fick körförbud. Foto: Helena Karlsson

Även om kortegen under påskafton beskrivits som lugn, fick polisen ändå göra en hel del insatser.

Bland annat fick man avstyra en handfull slagsmål.

Det visar polisens egen rapport från dygnet som NWT tagit del av.

Där går att läsa att det blev stopp på riksväg 61 i höjd med Klacksjön, där deltagare i kortegen hedrade den unge man som omkom på plats under fjolåret. Planen var att bilar skulle sakta in och kasta ut blommor, men:

”Denna plan höll dock inte utan flertalet bilar stannade på riksväg 61 och personer gick runt på vägen. Vi fick skicka dit flera bilar för att lösa ut detta.”

Följ påskaftonens kortege mot Charlottenberg

Därefter fick polisen också bege sig till Coop i Brunskog, varifrån man fick samtal.

”Personer hade tagit sig upp på taket på Coop och Coop var belamrat. Detta fick vi skicka patruller för att stävja”, går det att läsa.

Hög musik i Arvika

Som NWT tidigare rapporterat stängdes Shell i Arvika av, på initiativ av mackägarna, och polisen hjälpte till att tömma området.

På eftermiddagen rörde sig bilarna från Arvika till Charlottenberg, där polisen uppskattar att cirka 300 fordon samlades. Vid 21-tiden hade de flesta lämnat och återvänt till Arvika för att ”åka varvet”.

”Vi jobbade med högtspelande fordon och ordningshållning i hög grad och spridde ut resurserna vilket gjorde att vi kunde förebygga och hålla ordning på ett bra sätt”, skriver polisen och tillägger att de flesta hade ”ett gott uppträdande och glada miner”.

Vid 03-tiden var endast ett fåtal bilar kvar på Arvikas gator.

Expertens varning efter raggarträffen: Smittspårning kan bli omöjlig

Fick körförbud

Men trots att stämningen var god på det stora hela så fick polisen ändå skriva ut lite böter och göra andra insatser bland kortegens deltagare

I Kil, där kortegen startade, samlades uppåt 150 fordon. Vid ”målgången” i Charlottenberg uppskattade polisen att det handlade om 300 bilar.
I Kil, där kortegen startade, samlades uppåt 150 fordon. Vid ”målgången” i Charlottenberg uppskattade polisen att det handlade om 300 bilar. Foto: Helena Karlsson

Under första delen av påskaftonen gjordes ett antal flygande inspektioner på fordonen. Ett av dessa fick körförbud. Åtta ordningsböter gällande beteendebrott. Även tre ringa narkotikabrott anmäldes.

Stökigare blev det under kvällen där polisen fick avvisa 20 förare från centrala Arvika, på grund av hög musikspelning. Två personer fick också omhändertas då de var allt för berusade. Polisen kunde också hälla ut en del alkohol på plats.

Pandemin stoppade inte den årliga raggarkortegen

Flera narkotikabrott

Vidare skriver polisen att man avbröt fem slagsmål och skriver en anmälan om skadegörelse på ett staket. Fem personer fick också böter för förargelseväckande beteende, detta genom offentlig urinering.

När det kommer till narkotika så inrapporterade polisen två drograttfyllor, tolv narkotikabrott för eget bruk samt elva innehav av narkotika.

Artikeltaggar

ArvikaBilburen ungdomBrott & blåljusBrunskogCharlottenbergDrograttfylleriFörargelseväckande beteendeKilLobNarkotikabrottNyheterPolisenRaggareSkadegörelseSlagsmålTrafikbrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.