Hoppa till huvudinnehållet

FBK-coachen om Virtanen: ”Gick inte helt enkelt”

Publicerad:
Johan Pennerborns Färjestad vann rysaren mot Malmö.
Johan Pennerborns Färjestad vann rysaren mot Malmö. Foto: PETTER ARVIDSON

Färjestad var rejält tillbakapressade – men vann rysaren mot Malmö i den första åttondelsfinalen. Matchen slutade 1-3.

– Första halvan var till vår fördel, andra till Malmö. Men jag gillar sättet som vi krigar och lyckas vinna matchen på, säger FBK-tränaren Johan Pennerborn.

SUPERLIVE: Vi ger dig allt inför SHL-slutspelet

Färjestad fick en pangstart på matchen. Malmö drog på sig två utvisningar tidigt och Färjestad fick spela fem mot tre. Daniel Viksten försökte få in pucken, och på Malmömålvakten Oscar Alsenfelts retur höll sig Jacob Peterson framme och rakade in den i öppen kasse.

När drygt halva perioden hade gått kom Niclas Lundgren och prövade lyckan från snäv vinkel. Hans skott ställde Alsenfelt och pucken gick in. Det var Niclas Lundgrens första mål i Färjestad.

Malmö hade några försök, och det hettade till mot slutet av perioden men Färjestad gick till paus med 2-0 på resultattavlan.

I andra kom Malmö igång ordentligt och Färjestad pressades långa stunder tillbaka i egen zon. Jesse Virtanen fick kliva av tidigt i den första perioden, och kom inte in på isen i andra.

Malmö reducerade till 1-2 åtta minuter in i mittenperioden. Matt Puempel hittade en pyttelucka mellan stolpen och Haukeland och pucken gled långsamt in. Hemmalaget tryckte på, men 1-2 stod sig perioden ut.

I tredje perioden fortsatte Malmö ha mycket puck. De tryckte på för en kvittering och hade flera långa perioder med starkt tryck mot Färjestadmålet. Martin Johansson kunde sätta pucken i öppen kasse, när Malmö tog ut Alsenfelt och gick all in framåt.

– Sättet som vi krigar på under andra halvan av matchen kommer vi ta med oss. Det är ett enormt arbete. Sen har vi Haukeland där bak, säger Johan Pennerborn.

Hur bra är Haukeland just nu?

– Det vet jag inte, men han gör en perfekt slutspelsmatch.

Jesse Virtanen, som utgick tidigt i matchen, är med på bussen hem från Malmö.

– Det är okej med Jesse, det är dag för dag framöver.

Vad var det som hände med honom?

– Det var inte nödvändigtvis något som hände på isen, utan att han testade och det gick inte helt enkelt.

Jacob Peterson åkte på en smäll på slutet men kunde fullfölja matchen.

– Jacob blev väldigt låg och fick en otäck smäll. Det var inget fult av Malmöspelaren, men det såg otäckt ut. Det var ingen fara och han kunde fullfölja matchen.

Färjestad har matchboll när andra åttondelen spelas i Karlstad på onsdag. Blir det en tredje och avgörande match spelas den på torsdag.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJacob PetersonJesse VirtanenJohan Pennerborn

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.