Hoppa till huvudinnehållet

De öppnar trädgården för kaffesugna vandrare

Publicerad:
”Det är trevligt här och en lagom promenad hit” säger gästerna Margot och Pelle Paulsson medan de serveras fika av ägarna.
”Det är trevligt här och en lagom promenad hit” säger gästerna Margot och Pelle Paulsson medan de serveras fika av ägarna. Foto: Helena Karlsson

Längs med Knappstadleden i Karlstad har Mathias Bucht och Anna Åberg Bucht startat ett café i sin trädgård. För att nå fram till våfflorna och kaffet är det vandring genom skogen som gäller.

– Gästerna njuter av naturen och atmosfären, säger Anna Åberg Bucht.

Anna Åberg Bucht och Mathias Bucht bor i en villa i skogen längs med den populära promenadsträckan Knappstadleden. Genom åren har de sett mycket folk passera förbi och drömmen om att starta ett café eller en restaurang smög sig på. Nu har den blivit verklighet. Runt sportlovet smygstartade Button Town Café och nu är det full rulle.

– Vissa helger har vi haft så mycket som fyrahundra gäster. Det är tur att vi har gott om plats, säger Mathias Bucht.

Både Mathias och Anna är entreprenörer men från olika branscher, de har drömt om ett gemensamt projekt och ett café kändes perfekt tyckte de.

– Vi har olika styrkor. Anna är bra på estetik, design och att laga mat. Jag är bra på ekonomi och logistik så en restaurang eller ett café kändes rätt. Vi ville prova helt enkelt. En gång entreprenör, alltid entreprenör men det här är ett projekt där vi samtidigt får vara tillsammans. Det är jättekul! berättar Mathias.

Anna var tveksam till en början.

– Jag tänkte nej, ingen vill väl hit, men det har kommit jättemycket folk! Det är så roligt! Mathias har till och med behövt agera hovmästare för att vi ska undvika trängsel.

Vandringslederna är populära och på sociala medier spred sig ryktet om Button Town Café snabbt. Nu har fredagsmyset hemma blivit till bak-kvällar.

Framöver är tanken att det även ska gå att lägga till med båt vid bryggorna.

– Då kan man köpa med sig fika i float-through!

Lockelsen ligger, enligt Anna, i att det är naturnära.

– Gästerna njuter av naturen och atmosfären. När det finns ett mål med vandringen är det fler som kommer ut och det kanske blir lättare att få med sig barnen om man kan fika på vägen, säger hon.

Artikeltaggar

FikaFritid och livsstilKarlstadKrogarVandringVandringsled

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.