Hoppa till huvudinnehållet

Bygg: Annorlunda fritidshus på Furnäs blir också rött

Publicerad:
Det nya huset är grundmålat i vitt. men kommer att få samma röda färg som de övriga fritidshuset på området.
Det nya huset är grundmålat i vitt. men kommer att få samma röda färg som de övriga fritidshuset på området. Foto: Tommy Löfgren

Även om pandemin påverkar det mesta i samhället fortsätter utbyggnaden av fritidsboendet på Furnäs i Bengtsfors. Det är A & T Byggtjänst AB som bygger ett lite annorlunda hus på en av de tomter som skapades där det tidigare centrumhuset med pool låg.

Beställaren är norsk och har sedan tidigare ett fritidshus på området. Det här huset är arkitektritat av kunden och innehåller en del annorlunda lösningar.

– Det är också ett lite speciellt jobb med tanke på att de regler som har gällt om inresa till Sverige. Kunden har inte kunnat var här på plats på länge. Vi har fått skicka bilder och sköta kontakten på annat sätt, säger Anders Jansson.

Tommy Schmidt och Anders Jansson har med sitt A & T Byggtjänst byggt ett arkitektritat fritidshus med högt i tak på Furnäs åt en norsk beställare.
Tommy Schmidt och Anders Jansson har med sitt A & T Byggtjänst byggt ett arkitektritat fritidshus med högt i tak på Furnäs åt en norsk beställare. Foto: Tommy Löfgren

Tillsammans med Tommy Schmidt driver han A & T Byggtjänst AB i Bengtsfors.

Tidigare på Furnäs

2019 byggde de ett hus på en av tomterna intill nybygget och har även gjort andra jobb på området.

Taket på det nya fritidshuset på Furnäs är lite speciellt i jämförelse med andra fastigheter på området.
Taket på det nya fritidshuset på Furnäs är lite speciellt i jämförelse med andra fastigheter på området. Foto: Tommy Löfgren

Det nya huset börjar bli färdigt. För närvarande är exteriören grundmålad i gråvitt, men huset kommer att bli rött precis som de andra fritidshusen på området.

På Furnäs fritidsområde är det enhetlig färgsättning som gäller även om det finns detaljer på en del av husen som skiljer sig åt.

Det speciella med det nya huset med sin speciella planlösning är att det upplevs så ljust och luftigt med stora fönsterpartier och en avsevärd rymd. Till detta bidrar den annorlunda takkonstruktionen, som består av två pulpettak. Där de möts skapas den högsta punkten.

Högt i tak

Takhöjden inomhus är ett spann mellan 2,50 och 3,60 meter. Den totala byggytan är 128 kvadratmeter. Det innehåller många bra boendelösningar, bland annat två badrum.

Det är efter rivningen av centrumhuset med sin pool som flera nya tomter skapats som möjliggjort mer byggnation på Furnäs.
Det är efter rivningen av centrumhuset med sin pool som flera nya tomter skapats som möjliggjort mer byggnation på Furnäs. Foto: Thomas Wallin

Som byggare har Anders Jansson och Tommy Schmidt fullt upp med större och mindre byggprojekt.

Under förra året då coronapandemin slog till var det många privatpersoner som själva började att fixa och dona med sina hus – men också behövde professionell hjälp.

Många förfrågningar

– Den trenden har väl egentligen inte avtagit, utan det pågår fortfarande en massa byggprojekt. För vår del ringer telefonerna ofta med förfrågningar, säger Tommy Schmidt.

Alla hus på det nästan helt norskägda stugområdet på Furnäs är röda. Det nya huset blir inget undantag.
Alla hus på det nästan helt norskägda stugområdet på Furnäs är röda. Det nya huset blir inget undantag. Foto: Thomas Wallin

De flesta av jobben som Bengtsforsbaserade A & T Byggtjänst AB hämtar hem ligger i närområdet. Många gånger hade flera pågående projekt samtidigt.

– Byggmarknaden är het just nu, säger de.

Artikeltaggar

AT-byggBengtsforsBostad och byggenByggbranschenFurnäsHus och hem

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.