Hoppa till huvudinnehållet

Stadshotellets 45 nya rum klara – i juni öppnar takterrassen

Publicerad:
Utsikten är mycket imponerande från Stadshotellets takterrass i den nya spadelen. Fredag den 9 april lyfts den tre gånger sju meter stora poolen på plats och på taket blir det även en bar, säger hotelldirektör Anna Björkenstam Wedberg Foto: Helena Karlsson

I slutet av juni är det meningen att Stadshotellets nya spaavdelning inklusive takpoolen och baren där ska öppna. Utsikten är spektakulär.

Men redan nu kan man bo i de 45 nya hotellrummen.

– Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda allt detta nya i dessa tider.

Det säger Stadshotellets hotelldirektör Anna Björkenstam Wedberg.

I april 2019 gick startskottet för hotellkedjan Elites 100-miljonerssatsning på det anrika hotellet som i år fyller 150 år.

– Men det var faktiskt en tillfällighet att den skulle bli av just i samband med vårt jubileumsår som den står klar. Men det är självklart väldigt passande, säger Anna Björkenstam Wedberg.

Nu är de 45 nya hotellrummen i spabyggnaden klara. På skärtorsdagen flyttade de första gästerna in, berättar en glad Anna Björkenstam Wedberg.
Nu är de 45 nya hotellrummen i spabyggnaden klara. På skärtorsdagen flyttade de första gästerna in, berättar en glad Anna Björkenstam Wedberg. Foto: Helena Karlsson

På skärtorsdagen kunde hon släppa in hotellgästerna i den nybyggda spadelen för första gången.

– Ja, nu är alla våra 45 nya hotellrum klara och färdiginredda därför är de bokningsbara.

– De första gästerna var här klockan 12.30 och ungefär hälften av de 21 nya rummen mot Klarälven är bokade under påsken. Dessutom har vi 24 rum mot baksidan.

Där, på garagetaket, kommer man att anlägga en trädgård med träd och växter, bord och stolar och det blir även boulebanor.

”Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda allt detta nya i dessa tider. Det blir verkligen Stadshotellet 2.0 och vi har redan fått många frågor om när allting öppnar”, säger Anna Björkenstam Wedberg.
”Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda allt detta nya i dessa tider. Det blir verkligen Stadshotellet 2.0 och vi har redan fått många frågor om när allting öppnar”, säger Anna Björkenstam Wedberg. Foto: Helena Karlsson

Vi tar hissen upp i den nya tillbyggnaden till takterrassen där det är en fantastisk utsikt över bland annat Klarälven, Karlstads teater och de gamla husen i kvarteret Almen.

– Fredag den 9 april tidigt på morgonen kommer vår tre gånger sju meter stora takpool lyftas hit upp. Den ska främst att användas av våra spagäster, men även allmänheten får visst tillträde till den.

– Här uppe kommer vi dessutom ha en bar och vi tror att det nog är många som vill ta sig ett glas i solen när vi öppnar i slutet av juni med 20-25 personer åt gången. Bokningen startar den 1 juli, säger Anna Björkenstam Wedberg.

En vacker stenvägg är en av dekorationerna i spanläggningen i markplanet.
En vacker stenvägg är en av dekorationerna i spanläggningen i markplanet. Foto: Helena Karlsson

I slutet av juni slår även spadelen i markplanet upp sina portar. Just nu pågår arbetena för fullt med att färdigställa lokalerna som innehåller en pool med utsikt mot älven, en hamam-yta, bastu, ångbastu, upplevelseduschar, öppen spis, sängar att vila på samt en servering.

Från poolen i spaanläggningen kan man njuta av den här fina utsikten över Klarälven.
Från poolen i spaanläggningen kan man njuta av den här fina utsikten över Klarälven. Foto: Helena Karlsson

En hel vägg är skapad av vackert lagda stenplattor och på golvet blir det skifferplattor.

– Det här blir Elite hotels andra spa i Sverige efter Palace hotels anläggning i Stockholm. Det får namnet Vana spa Karlstad där vana betyder skog på sanskrit, en anknytning till ägaren Bicky Chakraborty som är född i Indien.

2 400 kvadratmeter

Anna Björkenstam Wedberg är mycket nöjd med storsatsningen på Stadshotellet, en utökning med sammanlagt cirka 2 400 kvadratmeter i fyra plan.

– Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda allt detta nya i dessa tider. Det blir verkligen Stadshotellet 2.0 och vi har redan fått många frågor om när allting öppnar.

– För oss anställda innebär utbyggnaden också en en stor kick och den gör samtidigt att hotellet växer från 138 till 183 rum.

Uteserveringen kan växa

Det finns även planer på att utöka Stadshotellets mycket populära uteservering mot älven.

– Ja, det finns plats utanför vårt nya spa till det, så det kan kanske bli så i framtiden. Det är något vi måste lösa med kommunen först.

Stadshotellet hade planerat för att fira sitt 150-årsjubileum i år och det hoppas man fortfarande kunna göra.

– Om det är möjligt vill vi genomföra det i höst. Det ser vi fram emot, säger Anna Björkenstam Wedberg.

Artikeltaggar

Anna Björkenstam WedbergElite HotelsKlarälvenNöje/KulturTingvallastaden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.