Hoppa till huvudinnehållet

Värmländsk succé när V75 avgjordes på hemmaplan

Publicerad:
Markus Linryd gör segergest tillsammans med Bara du Chene.
Markus Linryd gör segergest tillsammans med Bara du Chene. Foto: Malin Albinsson

Det blev en succé för hemmahästarna när det traditionsenliga långfredagstravet med V75 kördes på Färjestad.

Bara du Chene vann V75-2 och sedan skrällde Witty i den sjätte avdelningen.

Färjestadstravet hade fått chansen att inom V75-spelet få arrangera ett lopp för amatörtränade hästar körda av kuskar som under fjolåret inte kört fler än 150 lopp.

Starten avgjorde: "Den startsnabbaste häst jag kört"

– Därför tyckte vi att det var lämpligt att anmäla Bara Du Chene och anlita Marcus Linryd som kusk eftersom han med framgång kört honom tidigare, sa Bengt Berg som tillsammans med Isabell Flacking sköter om stallet som var det framgångsrikaste amatörstallet på Färjestad under fjolåret och en hel del talar för att den titeln kan bärgas även i år.

I det nyinstiftade amatörloppet var Zagor Roc favorit efter ett fint banjobb. Fredrik Claesson var offensiv och kunde tidigt överta spets men det blev ett relativt högt tempo i blåsten.

Varvet kvar kom attackerna i tredjespår och Linryd hade taktiken klar.

– Jag tog ta rygg på Commander Victory som drog fram oss tills jag drog i högertömmen och då kändes det klart för han hade gott om krafter kvar så det gjorde ingenting att det blev en slutkurva i fjärdespår, sa Markus som tog karriärens åttonde seger.

Både stark och snabb

Det var Bara Du Chenes andra V75-seger för i år och hästen som är obesegrad på fyra starter 2021. Även om det var ett lopp för amatörtränade hästar med orutinerade kuskar visade hästen att det finns kapacitet för mycket mer och han borde duga bra i klass 1 inom rikstoton framöver.

Inte minst som segertiden blev 1 13,4a/2 640 meter och det från tredje ledet bakom vingen vilket ytterligare förstärker den femstjärniga insatsen.

– Han är både stark och snabb men kan inte ännu i alla fall gå i ledning utan måste ha ryggar länge för att inte slösa bort krafterna, avrundade Berg vars häst både är seger- och vinstrikast på Färjestad 2021.

Berglöf i skrälltagen

Andra tränarsegern för hemmalaget på V75 ordnade Erik Berglöf vars stall är klart på gång men att det skulle räcka till seger på V75 var klart överraskande för det stod 50 gånger på oddsindikatorn.

Erik Berglöf ställde många V75-spelare schack matt med Witty.
Erik Berglöf ställde många V75-spelare schack matt med Witty. Foto: Malin Albinsson

Efter en resa i fjärde invändigt hittade Erik andra utvändigt in på slutvarvet och det bet bra när ekipaget attackerade halvvarvet kvar och kunde kämpa ner Anna Mauds Lassie på upploppet.

– Jag fick en pangstart och sedan hade var jag tvungen att ha den den turen som behövs för att vinna mot sådana här sällskap, sa Berglöf.

Och han fortsatte:

– Hon är ojämn men när hon är på humör är hon riktigt bra.

Även Jakobsson skrällde

Magnus Jakobsson bidrog också han till att bara två system klarade sju rätt då han efter en perfekt styrning med Trö Flax i T.H Egnells Memorial satte dit 62-oddsaren. Från vinnarhålet löste det sig perfekt 300 meter före mål då utvändige Björk Bork galopperade vilket gjorde att Magnus hittade ut med den norska hästen som vann sin karriärs största seger.

Långfredagsstayern lockade bara sju hästar med Ivory Di Quattro som megafavorit. Robert Bergh kunde tidigt överta befälet från Vinzent As körd av Carl Johan Jepson som försökte utmana sista halvvarvet men var chanslös att utmana på upploppet. Morgan Ivarsson vann klungspurten med egentränade Amigo Racer knappt före Macho Look som avslutade vasst med Tom Horpestad.

Spetsvinst för Horpestad

I ett ramlopp spetsade Tom Horpestad med egentränade Flash Gordon Sisu som gjorde första starten med sulky sedan i oktober men visade löpglädje och elvaoddsaren hade inga som helst problem att länsa undan till lätt seger på nya rekordet 13,0. Björn Goop blev tvåa med Pewdiepie medan Per Ludvig Nilsen knep bronset med Doesn´t Matter.

Rivig upplaga av Lars ”Tvåan” Nilssons minneslopp där favoriten Gerben efter viss möda tog sig till spets men det kostade 08,8 första halvvarvet. Victor Rosleff fick dessutom en tryckare av Magnus A Djuse efter ett varv varför Gerben får mer än godkänt som tvåa. Vann efter en klart bättre löpning gjorde Andreas Lövdal med Chang som därmed fixade andra raka på Färjestad.

Skräll även i det avslutande loppet där Morgan Ivarsson med Nicke Bulwark tränad av Ivo Malmgren på upploppet tog sig förbi Prosperous S tränas och körd av Björn Goop.

Artikeltaggar

Carl Johan JepsonErik BerglöfFärjestadstravetIsabell FlackingMagnus JakobssonMarkus LinrydTom HorpestadTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.