Hoppa till huvudinnehållet

Starten avgjorde: "Den startsnabbaste häst jag kört"

Publicerad:
Click Bait och Per Lennartsson vann Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal.
Click Bait och Per Lennartsson vann Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal. Foto: Malin Albinsson

Det blev Click Bait som vann årets upplaga av Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumpokal på Färjestad.

Loppet avgjordes till stor del in i den första kurvan.

– När han är som i dag är han den absolut startsnabbaste häst jag har kört, berättar Per Lennartsson.

Favoriten Don Fanucci Zet öppnade snabbt från sitt tredjespår bakom startbilen, men utifrån kom Click Bait i en närmast vansinnig fart och tog hand om ledningen.

Click Bait gav sedan inte förhandsfavoriten en chans då han vann på landets snabbaste tid i år 09,9 efter att han avslutat det sista halvvarvet på 06,8!

Värmländsk succé när V75 avgjordes på hemmaplan

– Det här var häftigt, de första 150 meterna av loppet gick galet fort. Click Bait kändes fin på bettet hela vägen och så fort som Don Fanucci Zet kom nära honom tog han tag i linorna på egen hand. Jag tog en chans och ryckte åt mig några längder i utgången av den sista kurvan och fick några nyttiga längder. Min häst hade ett lopp i kroppen och det var säkert det som avgjorde i dag, sa Per Lennartsson.

Click Bait i segerdefilering.
Click Bait i segerdefilering. Foto: Malin Albinsson

Örjan Kihlström om tvåan Don Fanucci Zet som travade utvändigt om Click Bait under stor del av loppet:

– Han gjorde ett jättefint lopp och kändes kanonbra. Jag försökte ta ledningen, men eftersom han inte är i full tävlingsform fattas det lite explosivitet men jag är jättenöjd med insatsen.

Stor dramatik bland stona

Folke Hjalmarssons Minneslopp för femåriga ston såg in i det längsta ut att bli odramatiskt men allt förändrades den sista biten.

Fullträffen: andra starten och tvåa på V75

Förhandsfavoriten Milady Grace öppnade snabbare än vanligt och i utgången av den första kurvan var hon i ledning. I den positionen fick Örjan Kihlström bestämma tempot efter behag och det första varvet öppnades på långsamma 14,7.

Allt såg klappat och klart ut för en favoritseger, men kort före mål galopperade Milady Grace bort segern.

– Det kändes bra hela vägen och vi hade ett klart grepp om loppet. Galoppen var överraskande och kom från ingenstans för hästen kändes stark och fin hela vägen. Vi har inte laddat med henne från start tidigare men nu öppnade hon fint och kändes som sagt bra fram till galoppen, berättar Örjan Kihlström.

Här galopperar den invändiga favoriten Milady Grace bort segern.
Här galopperar den invändiga favoriten Milady Grace bort segern. Foto: Malin Albinsson

Nu gick segern i stället till Gina Mearas och Björn Goop. Efter en inledning som femma på innerspår klev Goop ut först i andraspår efter ett varv och när Milady Grace galopperade vann Gina Mearas med säker marginal.

– Jag körde för andrapriset i stort sett hela loppet, men så såg jag att Örjans häst började schabbla med travet och till slut kom galoppen, sa Goop.

Innan V75-spelet vann Björn med Frodo S., som han visade upp i en härlig form. Hon hade inte startat sedan STL-finalerna på annandag jul, men vann lätt efter att Goop kört fram till dödens när tempot sänktes.

Artikeltaggar

Björn GoopFärjestadstravetÖrjan KihlströmPer LennartssonTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.