Hoppa till huvudinnehållet

Karlstads förklaring till de märkliga bilderna

Publicerad:
Karlstads huvudtränare Konstantinos Panagopoulos.
Karlstads huvudtränare Konstantinos Panagopoulos. Foto: Tommy Andersson

Trots underläge 0–2 borta mot BP valde Karlstad att inte pressa motståndarna som passade runt bollen på egen planhalva.

– Brommapojkarna tog beslutet att hålla i bollen och stanna där och slå korta passningar och jag tycker inte det är att respektera spelet, säger KF-tränaren Konstantinos Panagopoulos till Expressen.

Karlstad Fotboll förlorade svåra seriepremiären

Karlstad Fotboll föll i seriepremiären borta mot Brommapojkarna med 0–2.

Omkring 88:e minuten i 0–2-underläge valde Karlstad att inte pressa BP som stod på egen planhalva och passade bollen till varandra.

Efter matchen förklarade Karlstads tränare Konstantinos Panagopoulos de konstiga scenerna.

– Det som hände är väldigt tydligt och jag har redan sagt det. Jag försöker alltid respektera spelet fotboll och jag säger till mina spelare att respektera spelets regler. Brommapojkarna tog beslutet att hålla i bollen och stanna där och slå korta passningar och jag tycker inte det är att respektera spelet. Jag tycker det är väldigt tydligt, säger Panagopoulos till Expressen.

BP-tränaren Christer Mattiasson svarade på Karlstads kritik.

Expressen: Deras tränare tycker inte att ni respekterar sporten.

– Okej. Jag säger inget om det men om han inte tycker det var respektfullt får han stå för det. Jag vill inte uttrycka mig om det men jag är nöjd med att vi ledde med 2–0 och att vi kunde stå och hålla bollen sista fem minuterna, säger Mattiasson.

NWT sökte Panagopoulos som hänvisade till ett kommande uttalande på Karlstad Fotbolls hemsida.

Karlstads svar

Senare på kvällen publicerade Karlstad en text på sin hemsida där klubben gav sin syn på situationen:

”Mot slutet av dagens match mellan BP och Karlstad Fotboll var det en sekvens på 10-15 sekunder där spelarna till synes stod stilla på planen och slutade spelade fotboll. BP ledde med 2–0 och det var bara några minuter kvar av matchen. Instruktioner kom från BP:s ledare att ta det lugnt, hålla bollen, inte gå på anfall utan låta oss jaga. Egentligen en naturlig åtgärd i det skedet av matchen.

Vår ledarstab uppfattade det hela som en provokation och valde att göra samma åtgärd som en markering. Vi förstår att det såg konstigt ut, men laget hade sannerligen inte gett upp, utan jagade vidare, förutom då de 10-15 sekunder som det handlar om. Vi ber om ursäkt för det inträffade och gratulerar BP till segern.”

Artikeltaggar

Ettan norraFotbollIF Karlstad FotbollKonstantinos Panagopoulos

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.