Hoppa till huvudinnehållet

Östmarkskorset: E45 stängs av på grund av sprängningar

Publicerad:
Östmarkskorset vid E45/E16 byggs om och sprängningar påbörjas i nästa vecka. Foto: Morgan Bäckvall

I korta perioder från och med nästa vecka kommer trafiken vara helt avstängd på grund av sprängningar. Det beror på att Trafikverket bygger om Östmarkskorset i Torsby.

Nu är produktionen igång i det så kallade Östmarkskorset där Trafikverket bygger om dagens fyrvägskorsning till två förskjutna trevägskorsningar.

E45 kommer att breddas vid den nya avfarten mot Östmarksvägen och väg 947 får ett vänstersvängfält in mot handelsområde Kajsheden.

– I korta perioder under vecka 14 - 16 kommer trafiken att vara helt avstängd i samband med sprängningar. Arbetsfordon kommer att finnas nära trafiken och transporter passerar E45 frekvent under perioder, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Under produktionstiden blir det nedsatt hastighet genom hela arbetsområdet och så långt möjligt kommer två körfält att vara öppna, meddelar Trafikverket.

Arbetena ska vara klara till hösten 2021 och under våren 2022 görs de sista justeringarna i asfaltsbeläggningen.

Artikeltaggar

Trafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.