Hoppa till huvudinnehållet

NHL-stjärna bakom ny restaurangsatsning

Publicerad:
Svenske storstjärnan i NHL, Mika Zibanejad, är en av entreprenörerna bakom restaurangkedjan som nu öppnar i Kristinehamn.
Svenske storstjärnan i NHL, Mika Zibanejad, är en av entreprenörerna bakom restaurangkedjan som nu öppnar i Kristinehamn. Foto: Kathy Willens

Den expansiva hamburgerkedjan Brödernas är på väg att öppna en ny restaurang – i Kristinehamn.

Bakom restaurangkedjan finns bland andra NHL-proffset Mika Zibanejad.

Det är fastighetsbolaget Svenska handelsfastigheter som meddelar att man tecknat hyresavtal med restaurangkedjan Brödernas angående restauranglokaler i Malmö (närmare bestämt Jägersro) och Kristinehamn. Öppningen är planerad till sommaren.

I Kristinehamn kommer restaurangkedjan att hyra restauranglokaler på drygt 230 kvadratmeter. Brödernas blir granne med Rusta, Team Sportia, Jem & Fix, Stora Coop, Kronans Apotek och Arken Zoo.

Arken zoo blir en av grannarna till den nya restaurangen.
Arken zoo blir en av grannarna till den nya restaurangen. Foto: Sandra Österman

”Vi är glada att få välkomna Brödernas till våra fastigheter i Malmö och Kristinehamn. Det känns roligt att vi kan vara delaktiga i deras fortsatta expansion. I Kristinehamn är Brödernas ett nytt koncept och deras närvaro kommer att stärka handelsplatsen och dess utbud som den första restaurangaktören i handelsområdet”, säger Thomas Holm, vice vd på Svenska Handelsfastigheter i ett pressmeddelande.

”Etableringen i Jägersro och Kristinehamn känns som ett naturligt steg i utvecklingen av Brödernas – ett starkt koncept i en tillväxtstark stad”, säger Joakim Wiklander, vd för Brödernas i pressmeddelandet.

Startade i Stockholm

Brödernas startades av de erfarna krögarna och bröderna Jonas och Joakim Wiklander i Stockholm 2016 med en restaurang på Liljeholmskajen. Därefter har bröderna expanderat sitt företag och idag har kedjan flera restauranger i Stockholm och i ett växande antal andra svenska städer.

Tog in NHL-proffs

I januari 2019 tog grundarna in ett nytt brödrapar: entreprenören Monir Kalgoum och det svenska NHL-proffset Mika Zibanejad, just nu stekhet målgörare i New York Rangers. Dessutom öppnar kedjan snart en restaurang på Marbella.

Brödernas ambition är att vara något mer än ett ”hak”.

– Hamburgare har funnits i 70 år. Det är de små gatuköken som tar stryk av att fler öppnar, medan vi som siktar mer på att vara en helhetsrestaurang klarar oss bra. Vi vill inte vara ett hak. När du varit hos oss ska du känna att du varit på restaurang, skriver företaget på sin hemsida.

Artikeltaggar

IshockeyKristinehamnMika ZibanejadNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.