Hoppa till huvudinnehållet

Goop har fått upp ångan - nya vinster på onsdagskvällen

Publicerad:
Det pekar uppåt för Björn Goop.
Det pekar uppåt för Björn Goop. Foto: Helena Karlsson

Björn Goop har sannerligen ökat segertempot på de svenska banorna.

Under onsdagskvällen blev det två nya vinster på Solvalla varav en med en egentränad häst.

Goops vinst med en häst från det egna stallet kom innan V86-loppen tillsammans med Mister Donald.

Från sitt tillägg snabbstartade Mister Donald och efter att han travat på innerspår i början av loppet gick Goop ut som först i andraspår 1 200 meter från mål. In på upploppet stod det mellan Mister Donald och ledande Ottens Hero och Mister Donald var den starkare av de två.

Vann trots strul

Den andra Goopsegern kom med Viking Brodde, som svarade för en vass comeback i V86-6. Det började allt annat än bra då Viking Brodde galopperade och tappade en hel del mark innan han återkom på innerspår.

På den sista långsidan kom Goop ut ett spår men det blev stopp framför och Viking Brodde fick styras ner på innerspår igen. I den sista kurvan blev det fritt fram och via en vass spurt hann Viking Brodde fram till seger.

Det troliga här är dock att ledande Ultion Face hade vunnit utan en galopp 200 kvar.

Det blev även en andraplats med Faith in Cash och en tredjeplats för Laleh Pellini för Goop under Solvallakvällen och de travade båda utvändigt om ledaren.

Moses var omgångens största favorit, men han fick ge sig mot Go West Young Man. Erik Adielsson var med på noterna från start och visste att han skulle få överta ledningen av Maximus M.M. och Go West Young Man vann säkert före Moses från den positionen.

Dubbel för Jensen

Framgångsrikast på V86 blev Flemming Jensen som tog en dubbel.

I den första avdelningen fick Dream Kåsgård ett lopp i rygg på den hårddragande skrällen Zaira del Ronco. In på upploppet var det en bit fram till ledaren, men den sista biten tog sig Dream Kåsgård förbi.

Den andra vinnarhästen var Cadiz, som Jensen parkerade utvändigt om ledaren Aloha Chip och satte in det avgörande rycket med i den sista kurvan.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.