Hoppa till huvudinnehållet

Biskopen bjuder in till biskopsgården i påsk

Publicerad:
Sara, Veronica, Sören och Hanna Dalevi (samt hunden Svante) är redo för påsken. Biskopsfamiljen bjuder in till digitalt påskfirande i biskopsgården på påskafton.
Sara, Veronica, Sören och Hanna Dalevi (samt hunden Svante) är redo för påsken. Biskopsfamiljen bjuder in till digitalt påskfirande i biskopsgården på påskafton. Foto: Øyvind Lund

Biskop Sören Dalevi och hans familj bjuder in till påskfirande hemma i biskopsgården på påskafton. Tillsammans med sångerskan Sonja Aldén ska påsken firas, i en annorlunda tid.

Musik, påskbön och samtal utlovas i det digitalt utsända påskfirandet från biskopsgården på påskafton – för digitalt får det bli i dessa pandemitider.

– Vanligtvis innebär firandet att vi möts, vi firar gudstjänst och umgås med varandra. Men i år är det ju inte möjligt, då får vi hitta alternativ. Jag hoppas att det är många som vill fira påsk med oss, genom påskbönen, och jag hoppas att det är många som tar del av alla de kreativa lösningar som församlingar i Värmland och Dalsland erbjuder, säger Sören Dalevi i ett pressmeddelande.

Anar framtiden

Han påminner också om att påsken är den stora högtiden för alla kristna.

– Påskens budskap handlar om livets seger över döden, om ljuset som övervinner mörkret. Förhoppningsvis kan vi också se ljuset i den tunnel som pandemin inneburit. Vi börjar kunna ana en framtid där vi lättar på restriktioner och återvänder till ett aktivt och nära socialt liv. Men fram till dess måste vi hålla ut. Vi måste fortsätta hitta kreativa lösningar för att fira högtider. Svenska kyrkan erbjuder många alternativ under påsken, säger Sören Dalevi.

Den som vill fira påsken med ett besök hos biskop Dalevi och hans familj går in på Karlstads stifts hemsida på påskaftons förmiddag.

Sonja Aldén är välkänd bland annat från Melodifestivalen.
Sonja Aldén är välkänd bland annat från Melodifestivalen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Artikeltaggar

BiskopenEtik och religionKändisarKarlstadKarlstads stiftMusikNöje/KulturPåskSonja AldénSören DaleviVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.