Hoppa till huvudinnehållet

BIK-kaptenen: ”Det känns för jäkligt faktiskt”

Publicerad:
BIK:s Mikael ”Daggen” Eriksson missar semifinalen och spelade bara de två första kvartsfinalerna mot Västerås på grund av skada.
BIK:s Mikael ”Daggen” Eriksson missar semifinalen och spelade bara de två första kvartsfinalerna mot Västerås på grund av skada. Foto: Kajsa Juslin

Mikael ”Daggen” Eriksson missar semifinalen och är nedstämd.

– Jag vet inte hur många år jag har kvar i karriären. Så att nu inte få spela den här typen av matcher svider extra mycket, säger han.

BIK Karlskogas Mikael ”Daggen” Eriksson spelade bara två av fyra kvartsfinaler på grund av skada.

När BIK på söndag inleder semifinalen mot Björklöven blir det utan den 34-årige lagkaptenen. Det berättade han under tisdagen.

– Semifinal är helt uteslutet. Men i en eventuell final finns det chans att jag kan spela.

"Daggen” gör sin sjunde raka säsong i BIK och fjärde raka med ett ”C” på bröstet.

Hur tungt känns det att vara skadad den här tiden på året?

– Det känns för jäkligt faktiskt. Det har varit väldigt kul att spela de kvartsfinalerna jag kunde vara med och sedan vet jag inte heller hur många år jag har kvar i karriären. Så att nu inte få spela den här typen av matcher svider extra mycket.

Vad tror du om era chanser mot Björklöven i semin?

– Jag tror att vi har jättestora chanser. Jag skulle säga att det är 50/50 för Björklöven är ett väldigt bra lag. Vi har visat att vi kan slå dem i serien så vi har jättestora chanser. De har all press på sig och det är Björklöven som ska gå upp och de har lagt ner jäkligt mycket pengar på truppen.

– Vi var favoriter mot Västerås så det släppte nog lite tyngd från många axlar att vi klarade av att ta oss vidare. Vi har mycket att vinna i en semifinal, men vi är absolut inte nöjda med att ha tagit oss till semi utan målet är att gå upp i SHL.

Assisterande kapten Calle Berglund och lagkapten ”Daggen” (höger).
Assisterande kapten Calle Berglund och lagkapten ”Daggen” (höger). Foto: Tomas Nilsson

”Det blir a och o”

För ett avancemang till högsta serien krävs till att börja med att BIK slår ut Björklöven och ”Daggen” ger sina nycklar till vinst.

– Det är självklart vårt försvarsspel som blir a och o eftersom Björklöven har väldigt många offensivt skickliga spelare. Det gäller att vi prickar formen på egentligen alla spelare och att alla går ut och vågar spela och tror på det vi gör, då tror jag att vi har en mycket stor chans.

I måndagens kvart mot Västerås på bortais fanns ”Daggen” som sagt inte med på isen. Men istället tog forwarden plats i båset på tränarbänken och fick uppleva en ny situation.

– Det var hemskt, säger han med ett skratt och berättar om matchen:

– Jag tycker Tim (Juel) såg jäkligt bra ut i målet direkt och med Johan Larsson tillbaka i laget såg det stabilt ut. På något sätt kände jag att vi skulle ta kvartsfinalserien även om vi inte hade vunnit i måndags. Men det är klart som fasen att det var extra skönt att vinna på deras hemmaplan med den krigarinsatsen vi gjorde.

– Men jag hade velat snabbspola matchen. Jag förstår inte hur andra klarar av att sitta bredvid. Det kommer att bli jobbiga matcher vid sidan här mot Björklöven.

”Förtjänar allt beröm”

I ”Daggens” frånvaro i kvartsfinal fyra fick Robin Carlsson en större roll. Han tackade med att sätta matchens enda mål och skjuta BIK till den där semin som nu väntar.

– Jag är otroligt glad för hans skull. Han har haft en tung säsong personligen och han har inte gnällt någonting utan kört på och tränat hårt. Att han fick göra det avgörande målet visar på en jäkla mental styrka hos honom. Jag tycker att han förtjänar allt beröm. Han har varit grym vid sidan av och det är väldigt roligt för honom, säger Mikael ”Daggen” Eriksson.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIF BjörklövenIshockeyMikael "Daggen" ErikssonRobin Carlsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.