Färjestads chockbeslut: Tränarna sparkas

Publicerad:
Peter Popovic och Gereon Dahlgren får lämna Färjestad. Foto: Fredrik Karlsson

Färjestad förändrar i ledarstaben inför slutspelet. Under tisdagskvällen meddelade man att de båda assisterande tränarna Gereon Dahlgren och Peter Popovic får lämna sina uppdrag med omedelbar verkan.

FBK motiverar beslutet med ”en tabellplacering långt från det önskade och special teams som inte fungerar tillfredsställande”. Detta skriver man på sin hemsida.

Thomas Rhodin och Pelle Prestberg går in och ersätter duon bredvid huvudtränaren Johan Pennerborn i båset. Rhodin har haft en position som sportchef innan, Prestberg som skillscoach.

– Oerhört tunga samtal att behöva ta. Det är två kollegor, människor som också kommit att bli väldigt goda vänner som jag tvingats meddela det här beslutet, säger GM Peter Jakobsson till hemsidan.

Att beslutet kommer i dagsläget motiverar Jakobsson så här:

– Det här var tänkt att bli lösningen till nästa säsong, men då vi har ett lag som vi tycker det finns mer i än en åttondeplats, plus att vi inte har fått varken powerplay och boxplay att fungera som vi vill väljer vi att göra förändringen redan nu. Nu har vi tre matcher kvar av seriespelet att sätta allt på plats innan säsongens höjdpunkt kommer. Killarna som kommer in är både bekanta och väldigt kompetenta och tillsammans med Johan så tror vi stenhårt på den nya konstellationen.

Gereon Dahlgren hade ett år kvar på kontraktet medan Peter Popovic satt på ett utgående avtal.

– Jag vill tacka ”Poppe” för hans insatser under de här åren han varit hos oss. Vi ska framöver sätta oss ned med Gereon och se över situationen då vi fortsatt tycker att han besitter många väldigt fina egenskaper. Men just nu behöver vi får till en förändring och har därför valt att göra på det här sättet. Oerhört tråkigt, men det är en del av jobbet.

Strömberg: Rätt att behålla Pennerborn – upp till bevis för spelarnaPopovic: ”Hade ingen känsla att det kunde bli så här”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGereon DahlgrenIshockeyPeter Popovic

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare