Hoppa till huvudinnehållet

Stökigt när raggarna möttes: ”Det var en träff för fylleslag”

Publicerad:
Hundratals ungdomar träffades på arenans parkering i Lidköping.
Hundratals ungdomar träffades på arenans parkering i Lidköping. Foto: Martina Rask

Det blev en stökig kväll när de så kallade ”Värmlandsraggarna” kom till Lidköping. Människor från hela Sverige samlades och polisen rapporterar om en stökig kväll.

Lördagens bilträff i Lidköping blev stökigare än väntat skriver NLT.

Vid midnatt togs beslutet att tömma parkeringen vid arenan, då hade polisen gjort drygt 180 ingripanden av olika anledningar.

Dag Stulen, utvecklingsledare på Lidköpings kommun, var själv på plats under kvällen och tycker att det gick lugnare till än vad han förväntat sig.

– Men det är ingen lugn och fin fest när vi pratar om så mycket folk, speciellt med tanke på de coronatiderna som vi har.

Helen van Dijk, ordförande ACCS Lidköping.
Helen van Dijk, ordförande ACCS Lidköping. Foto: Katarina Kresak

Helen van Dijk, ordförande för American car club Sweden (ACCS) i Lidköping, är däremot inte lika försiktig med orden.

– Kvällen var inte så rolig. Folk har inte vett att bete sig. Vi har faktiskt en pandemilag och den respekteras inte. Vi raggare brukar kalla det för cruising men det som var i går var absolut ingen cruising, det var en träff för fylleslag, säger hon.

600 bilar

Klockan tre på eftermiddagen deltog uppskattningsvis 200 bilar. När polisen sedan summerar kvällen klockan ett på natten är bedömningen att 600 bilar varit på platsen.

– De kom från Stockholm, Skåne, Värmland, Varberg men också jättemånga från Skaraborg, säger Dag Stulen.

Dag Stulen, utvecklingsledare på Lidköpings kommun
Dag Stulen, utvecklingsledare på Lidköpings kommun Foto: Sören Turesson

De kallas för ”Värmlandsraggare” men det är inte en nödvändighet att komma från Värmland.

– ”Kepsraggare”, ska jag vara noga med att säga. Det finns olika epitet på de godingarna, säger Dag Stulen.

Mattias Holmberg från Värmland var i Lidköping under lördagen.
Mattias Holmberg från Värmland var i Lidköping under lördagen. Foto: Privat

Mattias Holmberg från Värmland var en av de som var där.

– Vi var kanske 20-30 bilar som åkte från Värmland. Men vi åkte hem runt sju-åtta. Det är ändå resan dit som är roligast. När vi kom ner till Lidköping så var det kaos med folk och snutar överallt. Men resan dit var lugn.

Inte så stökigt

Mattias Holmberg säger att det brukar vara värre och att han inte upplevde det så stökigt när han var där. Ronja Wenäll, också från Värmland, säger samma sak.

– Det var inte så stökigt som jag såg det, poliserna skötte jobbet väldigt bra. Vi var inte där så jättelänge då bilen krånglade, säger hon.

Nu återstår saneringen.

– Det är burkar och flaskor högt och lågt. Det är papper och skräp överallt, det är fascinerande. Allt de använder, de släpper de bara. Attityden att man ska ta hand om någonting finns inte, säger Dag Stulen.

Stökigt när ”Värmlandsraggarna” kom till LidköpingRaggarträffen i Lidköping i full gång: ”Ingen respekterar avstånd”Polisen om läget vid spontancruising:”Det är allmänt stökigt”Stan rustar för ”Värmlandsraggarna”: ”Såg ut som ett bombnedslag”

Artikeltaggar

Bilburen ungdomCruisingLidköpingMotorNedskräpningNyheterRaggareSkräp

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.