Hoppa till huvudinnehållet

Fjärrundervisning för högstadiet på Kyrkhedens skola

Publicerad:
Kyrkhedens skola i Ekshärad.
Kyrkhedens skola i Ekshärad. Foto: Pia Holmström

Ytterligare fall av covid-19 kopplade till högstadiet vid Kyrkhedens skola i Ekshärad har konstaterats. Efter rekommendation från Smittskydd Värmland har därför Hagfors kommun beslutat att det blir fjärrundervisning för skolans högstadieelever vecka 13 för att minska smittspridningen.

I onsdags beslutades att en högstadieklass vid Kyrkhedens skola skulle övergå till fjärrstudier. Detta sedan 3 fall av covid-19 konstaterats i klassen.

– Dessutom har flera personer testat sig, men ännu inte fått provsvar. Därför har vi utifrån rekommendation från Smittskydd Värmland som en säkerhetsåtgärd beslutat att samtliga sex klasser i årskurs 7-9 på Kyrkhedens skola får övergå till fjärrundervisning 29 mars till och med 1 april. Vi fortsätter att noggrant följa utvecklingen och har beredskap att snabbt ta nya beslut i syfte att bromsa smittspridningen, säger Jenny Dahlin skolchef, Hagfors kommun i ett pressmeddelande.

Elever i grundsärskolan är undantagna fjärrundervisningen. Skolan bedömer om enskilda elever har behov av närundervisning och tar kontakt med vårdnadshavare och elever.

Nytt beslut: Skolklass måste stanna hemma efter covid-19-fall

Artikeltaggar

EkshäradHagfors kommunJenny DahlinKyrkhedens skolaSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.