Deckarförfattare på turné – släpper ny bok

Publicerad:
Deckarförfattarna Peter Mohlin och Peter Nyström från Åmål släpper en ny bok. På torsdag är de ute på en releaseturné i Dalsland. Foto: Ina Sollander

På torsdag släpps Åmål-författarna Peter Mohlin och Peter Nyströms nya kriminalroman. Samma dag är de ute på releaseturné i Bengtsfors, Mellerud och Åmål.

Barndomsvännerna från Åmål, Peter Mohlin och Peter Nyström, vann priset Crimetime Award - Årets deckardebut 2020 för sin första roman – Det sista livet.

Boken har även nominerats till Årets debut av Svenska Deckarakademin samt Årets deckare hos Storytel Awards. Boken är en säljsuccé med närmare 100 000 sålda exemplar bara i Sverige, och har sålts till omkring 30 länder.

Redan som 10-åringar

Deckarduon Mohlin och Nyström började skriva deckare tillsammans redan som 10-åringar och har behållit vänskapen tack vare skrivandet. Kombinationen av deras erfarenheter från journalistik, dramatik/teater och ett starkt deckarintresse uppges vara grunden för framgångarna.

FBI-agent i Karlstad

På torsdag släpps uppföljaren, Den andra systern, som beskrivs som en psykologisk kriminalroman. Den handlar om den före detta FBI-agenten John Adderley från New York som under en ny identitet utforskar sina svenska rötter i Karlstad. Handlingen tar upp ämnen som ursprung, etnicitet, moraliska förpliktelser, skuld, maktspel, kärlek, lojalitet och en intrig kring ett banbrytande dejtingföretag.

Här signeras boken

Under skärtorsdagen kommer Peter Mohlin och Peter Nyström att finnas på plats och signera boken på, i tur och ordning, Bengtsfors bokhandel, Melleruds bokhandel och Åmåls bokhandel.

Artikeltaggar

DalslandDeckareFörfattareLitteraturPeter MohlinPeter Nyström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare