Hoppa till huvudinnehållet

Efter SM-silvret: ”En väldig revansch för mig”

Publicerad:
Värmländskan Emma Nilsson vann SM-silver på masstarten i Östersund.
Värmländskan Emma Nilsson vann SM-silver på masstarten i Östersund. Foto: Per Danielsson/Projekt P

Emma Nilsson överraskade många och vann SM-silver i hög konkurrens på masstarten.

– Det här är jättekul. Jag var nära medalj igår i sprinten (fyra) och det var lite att man grämde sig, säger värmländskan.

Silver till värmländskan – Brorsson missade pallen

Efter ett kämpigt EM fick SK Bores Emma Nilsson inte heller fortsätta att tävla i IBU-cupen. Dessutom har hon haft problem med kroppen under säsongen.

Men på SM i Östersund har Nilsson verkligen visat vad hon kan. Efter en fjärdeplats på fredagens sprint vann hon silver på lördagens masstart.

Endast Hanna Öberg var vassare än Emma Nilsson som besegrade världscupåkare som Elvira Öberg och Mona Brorsson.

– Det här är jättekul. Jag var nära medalj igår i sprinten (fyra) och det var lite att man grämde sig över att det var så nära igår så jättekul att jag fick till det idag, säger Emma Nilsson efter silvret.

– Jag hade bra skytte men jag hade lite otur i min sista ståserie att det blåste på mer. Men det gick bra eftersom de andra också bommade i den serien. Jag hann nästan bli lite orolig att jag sköt bort medaljen när det blev två bom för mig och det tog lång tid men det gick som sagt bra. Det var skönt att jag inte behövde gå på för fullt på sista varvet heller utan de andra som jagade var på ett behagligt avstånd.

Var det viktigare att bevaka silvret än att gå för guld?

– Jag visste att Hanna hade en bom och hade jag skjutit en snabb nolla så hade vi kanske gått ut samtidigt. Jag var ganska trött också vilket hade gjort det svårt hur som helst mot Hanna men min tanke var att försöka hänga på och kanske få till en spurt mot henne.

– Men tyvärr var det mycket vind och då visste jag att jag inte kunde ta Hanna utan då blev det att tänka mer bakåt för att ta silvret även om jag visste att jag hade ganska mycket tid till dem bakom. Men jag drog en lättnadens suck när Elvira Öberg gick in i straffrundan.

Äntligen fick SK Bores Emma Nilsson visa upp sin kapacitet.
Äntligen fick SK Bores Emma Nilsson visa upp sin kapacitet. Foto: Per Danielsson/Projekt P

Hur högt rankar du det här loppet?

– Det är väldigt högt. Det har inte varit så många tävlar i år och när jag väl var ute och körde fungerade inte kroppen och nu var det åtta veckor sedan jag tävlade på en riktig tävling. Mentalt har det varit lite jobbigt att inte vara iväg på tävlingar utan istället vara hemma och träna och träna.

– Men jag visste att jag hade möjlighet att visa vad jag kan på SM här men det blir också ganska mycket press de här dagarna. Jag försöker tänka att jag ska ha kul och njuta av att tävla igen så får det bli som det blir.

Fyra igår och silver idag, är det revanschkänsla?

– Jo, mycket revansch för mig själv eftersom jag som sagt inte tävlat på länge och inte har fått vara ute och göra det. Nu visade jag ändå att jag kan vara där uppe och det är inte att jag är två minuter efter i åktid. Det här är en väldig revansch för mig själv att visa att jag fortfarande kan blanda mig i.

Artikeltaggar

Emma NilssonSK BoreSkidskytte

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.