Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors IF blir dokumentärserie – inspirerat av Netflixsuccén

Publicerad:
SVT ska följa Degerfors under klubbens första säsong i allsvenskan.
SVT ska följa Degerfors under klubbens första säsong i allsvenskan. Foto: Adam Ihsel/TT

Inspirerat av Netflixs succéserie Sunderland 'Til I Die har SVT valt att göra en liknande dokumentär om Degerfors IF.

– Vi är i startgroparna och har siktet inställt på att följa Degerfors under deras resa i allsvenskan, säger producenten Lisa Jarenskog.

SVT började följa Degerfors redan i slutet av den förra säsongen. Detta för att inte missa viktiga delar i klubbens uppflyttning till allsvenskan.

– Vi har blivit väldigt bra mottagna överallt. Värmlänningarna lever verkligen upp till sitt goda rykte måste jag säga, säger Lisa Jarenskog.

Det är SVT Göteborg som kommer att följa klubben.

– Vi är supertaggade inför uppdraget att göra en reality/dokumentärserie. Vi ska vara nära laget men även alla människor runt omkring på orten.

"Sköna karaktärer"

– Fotbollens gedigna historia i Degerfors är oemotståndlig och klubben kryllar av sköna karaktärer och talanger som är redo att göra nya avtryck i fotbollsvärlden. Det gör verkligen inte saken sämre

Suzanne Hällström, klubbchef i Degerfors, säger så här om att det ska bli en dokumentär om föreningen.

– Jättekul! Det är klart att det är jättebra för oss rent marknadsföringsmässigt. Vi ser fram emot det här väldigt mycket.

– Det är inte bara en dokumentär om fotbollslaget i sig utan även föreningen och orten. De vill också spegla att det finns sådana som är emot fotbollen och satsningar på Degerfors IF.

I Sunderland 'Til I Die åkte klubben ur under seriens första säsong...

– Snacka om att jinxa! Då får jag säga till SVT att serien absolut inte får heta Degerfors 'Til I Die, skrattar Hällström.

Serien planeras att sändas om ungefär ett år.

Sunderland 'Til I Die

Är en sportdokumentärserie som släpptes i december 2018. Serien handlar om den engelska fotbollsklubben Sunderland AFC. Filmningen började i juni 2017 med förväntan att Sunderland skulle vara utmanande för en uppflyttning direkt tillbaka till Premier League. Det blev tvärtom. Sunderland åkte ur även Championship och spelar just nu i League 1. Dokumentären har totalt två säsonger.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollSuzanne Hällström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.