Hoppa till huvudinnehållet

Här öppnar snart Karlstads nya ”kvarterspub”

Publicerad:
"Vi ska vara bra på det vi gör”, säger Erik Sundbäck (till höger) om att golfklubben nu överlåter resturangskötseln till Mark Pulman (bredvid Erik) och Anders Kullander. Med på bilden är också kockarna Lukas Duninge och Gustav Karlsson.
"Vi ska vara bra på det vi gör”, säger Erik Sundbäck (till höger) om att golfklubben nu överlåter resturangskötseln till Mark Pulman (bredvid Erik) och Anders Kullander. Med på bilden är också kockarna Lukas Duninge och Gustav Karlsson. Foto: Helena Karlsson

Efter golf och padel gör nu Sommarro golfklubb en större satsning på maten.

– Vi kommer inte snåla någonstans, säger Mark Pulman, en av de som nu kommer att driva golfrestaurangen.

Ombyggnation pågår inför måndagens ”nyöppning”. Då lyfts matlagningen från klubbpersonalens axlar. Tar över restaurangen Sommarro bistro gör butiksägaren Anders Kullander och krogprofilen Mark Pulman, som bland annat driver Carlstad ölhall.

– Sommarro golf hade fått nys om att jag var intresserad av nya projekt samtidigt som de har en vision om detta ska vara en plats för alla, säger Mark Pulman.

Långsiktigt

Klubben och de nya restaurangägarna visade sig ha samma vision om vad man ville skapa intill tolvhålsbanan och padelburarna.

– Vi pratade om var vi vill vara om fem år, så det här är en långsiktig satsning vi gör.

Man vill förutom sportfolket attrahera närboende och bli den växande stadsdelens ”kvarterspub”.

Erik Sundbäck från Sommarro golfklubb säger att man vill bli Sveriges bästa tolvhålsbana och då fyller matsatsningen en viktig roll.

– Det skapar en helhet och vi kan fokusera på golfen.

Mat för alla

Vad är det då som ska serveras till gymmande, golfande och vanliga besökare?

– Det blir en nordisk inriktning på menyn, med bra produkter som inte kommer så långt ifrån. Det kommer bli mat som passar de flesta, säger Gustav Karlsson, en av kockarna.

Är det svårt att laga mat som passar de som rör sig här?

– Nej, jag tror inte det. Vi ligger också bra till sett till centrala Karlstad, det går bussar och det finns bra cykelvägar. Det är lätt att ta sig hit, säger Mark Pulman.

Inom några år så kommer nuvarande klubbhus att rivas, men tanken är att de som nu tar över restaurangen fortsätter i de nya lokalerna.

– Som sagt, det här är en långsiktig satsning och vi kommer inte att snåla någonstans.

Artikeltaggar

Anders KullanderKarlstads kommunKrogarMark PulmanNyheterSommarroSommarro GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.