Hoppa till huvudinnehållet

Fler klasser välkomnas tillbaka till ÄBC nästa vecka

Publicerad:
Älvstranden bildningscentrum (ÄBC), Hagfors
Älvstranden bildningscentrum (ÄBC), Hagfors Foto: Peter Nilsson

Årskurs 9 och årskurs 3 på gymnasiet vid Älvstranden bildningscentrum får återgå till närundervisning från den 29 mars. Årskurs 7-8 och årskurs 1-2 på gymnasieskolan och större delen av vuxenutbildningen fortsätter med fjärrundervisning vecka 13 och vecka 15.

Sedan vecka 10 har högstadiet och gymnasiet haft distansundervisning. Detta på grund av ett stort coronautbrott. 112 elever och personal vid Älvstranden bildningscentrum har testats positivt för covid-19 under tre veckors tid, något NWT tidigare rapporterat om.

Beslutet med att nu successivt öka närundervisningen har Hagfors kommun tagit efter rekommendation från Smittskydd Värmland.

– Antalet konstaterade fall med koppling till de skolenheter på ÄBC som nu har fjärrundervisning har minskat. Smittskydd Värmland bedömer att smittläget är sådant att vi successivt kan återgå till närundervisning, säger Jenny Dahlin, skolchef i Hagfors kommun i ett pressmeddelande.

Hon tillägger:

– Vi fortsätter samtidigt med lokala anpassningar för att undvika trängsel i skolans lokaler. Om smittspridningen tar ny fart är vi beredda att snabbt fatta beslut om nya åtgärder.

Vecka 14 har verksamheterna stängt för påsklov.

Följande gäller för Älvstranden Bildningscentrum vecka 13 och 15:

Åk F-6 har närundervisning i skolan.

Åk 9 återgår till närundervisning i skolan.

Åk 7-8 har fortsatt fjärrundervisning.

Gymnasieskolans åk 3 återgår till närundervisning i skolan.

Gymnasieskolans åk 1-2 och vuxenutbildningen har fortsatt fjärrundervisning. Prioriterade grupper eller individer inom Komvux/ SFI kan i samråd med rektor tas in till skolan vid stort behov.

Introduktionsprogrammen har närundervisning på skolan.

Elever i grundsärskolan och gymnasiesärskolan är undantagna fjärrundervisningen.

Så är coronaläget vid Hagforsskolan

Artikeltaggar

Älvstranden bildningscentrumCoronavirusetHagfors kommunSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.