Hoppa till huvudinnehållet

Satsar på 44 nya hyresrätter på Norrstrand

Publicerad:
Så här kommer det nya flerbostadshuset i korsningen Norra Allén/Norrstrandsgatan/Eriksborgsgatan se ut när det står färdigt. Fasadmaterialen blir ljust tegel och naturligt träfärgad laserad träpanel. Foto: Illustration: Dan-Anders Persson/Mondo arkitekter

Karlstadhus har sökt bygglov för 44 lägenheter på Norrstrand. Det nya huset ska ersätta ett äldre flerbostadshus i korsningen Norra Allén/Norrstrandsgatan/Eriksborgsgatan.

– Läget är väldigt bra och vi satsar på att bygga hyresrätter.

Det säger Karlstadhus vd Janne Gustafsson.

Bolaget köpte flerbostadshuset med fastighetsbeteckningen Mekanisten 7 för några år sedan och väljer nu att riva det.

– Huset som är gammalt och nedgånget och vi vill i stället ge fler chansen att bo här. Läget är väldigt bra och Norrstrand är en mycket populär stadsdel, säger Janne Gustafsson.

Karlstadhus vd Janne Gustafsson. Arkivbild.
Karlstadhus vd Janne Gustafsson. Arkivbild. Foto: Christer Wik

– Vi har redan tagit emot många förfrågningar om de nya lägenheterna och har beslutat oss för att bygga hyresrätter.

– Det känns roligt att satsa på det eftersom det har uppförts så mycket bostadsrätter i Karlstad under de senaste åren, fortsätter han.

Dagens tvåvåningshus med åtta lägenheter är gammalt och slitet och ska rivas.
Dagens tvåvåningshus med åtta lägenheter är gammalt och slitet och ska rivas. Foto: Christer Wik

Karlstadhus sökte nyligen om bygglov för projektet och beslut i ärenden tas på onsdag av stadsbyggnadsnämnden.

Tanken är att dagens tvåvåningshus med åtta lägenheter som ligger i korsningen Norra Allén/Norrstrandsgatan/Eriksborgsgatan ersätts av ett nytt flerbostadshus med 44 lägenheter samt en gästlägenhet.

Det ska byggas med en u-form kring en skyddad gård och den ena delen blir ett femvåningshus där det översta planet är en inredd vindsvåning. Det andra delen av huset har samma lösning, men är en våning lägre.

Många mindre lägenheter

Karlstadhus väljer att satsa på många relativt små lägenheter i huset. Det kommer att innehålla tolv ettor som blir på 26-32 kvadratmeter, 31 tvåor på 43-56 kvadrat och en trea på 71 kvadratmeter.

– Vi räknar med byggstart i höst och att den nya huset kan stå klart ungefär 1,5 år senare, säger Janne Gustafsson.

Fler satsningar

I övrigt förbereder Karlstadhus tillsammans med Prepart för byggstart senare i år för det stora bostadsprojektet Sundsta torg med 136 bostadsrätter i tre hus som blir 8, 11 och 13 våningar höga.

– Intresset är jättestort och det gäller även för de 130 lägenheterna som Karlstadhus ska bygga i etapper i kvarteret Hyttan intill Klarälven alldeles öster om Karlstad CCC. Ett 50-tal av dem bli hyresrätter.

Artikeltaggar

Bostad och byggenJanne GustavssonKarlstadhusNorrstrandPrepartStadsbyggnadsnämnden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.