Överraskade Kilsföretagare fick pris

Näringsliv
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det har regnat priser över lokala företagare i Kil.
– Priserna delades ut i anslutning till premiären av en näringslivsgala som i år genomfördes på ett sätt som inte var planerat från början, säger kommunens näringslivschef Mikael Kindberg.

Föreningen Kilsam har utsett årets företagare och Kils kommun har för första gången delat ut utmärkelser till årets unga företagare, trevligaste butik, gröna företagare och årets UF-företagare.

Årets företagare utsedd av Kilsam: Dykeriet /JaLaPe production.

Företagarföreningen Kilsam har utsett årets företagare i Kil. Det är från vänster Lars Berg och Per Berg, ägarna till Dykeriet/JaLaPe Production. Saknas på bilden gör den tredje ägaren Tony Steen.
Foto: Roger Kvarnlöv

Årets unga företagare: JC Raceteknik

Joel Christoffersson, JC Raceteknik överraskades av från vänster: kommunalråd Kenneth Bengtsson (C), kommunalråd Anders Johansson (S) samt näringslivschef Mikael Kindberg.
Foto: Kils kommun

Juryns motivering: ”Att Joel Christoffersson rett ut en säsong där pandemin gjorde att sponsorerna vacklade om man skulle vara med eller inte är en bedrift i sig. Att sedan bli etta i teammästerskapet och tvåa och fyra i förarmästerskapet är en bragd. Ett litet och ungt team som JC Raceteknik slåss med märkesgiganter och Joel från Kil blir vid 30 års ålder den yngsta stallchefen i historien som vinner VM i rallycross.”

Årets trevligaste butik: Foto & interiör

Carina Jansson och Patrick Näslund, Foto & Interiör.

Juryns motivering: ”Hos serviceinriktade och alltid lika trevliga Foto & interiör står kunden i fokus. Verksamheten och utbudet anpassas ständigt efter marknaden och Kilsbornas behov.”

Årets gröna företagare: Fjällsäter kulturgård.

Sofia och Jacob Martinell-Funch, Fjällsäter Kulturgård

Juryns motivering: ”Fjällsäter kulturgård går sin egen väg och vågar investera i att utveckla en verksamhet som står på flera ben. Verksamheten präglas av hög kvalitet, där naturen och djuren alltid kommer i första hand.”

Årets UF-företagare, i samarbete med organisationen Ung Företagsamhet: Empowerment UF.

Liv Johansson och Hilma Wikström, Empowerment UF

Juryns motivering: ”Med ambition att bilda opinion och förändra samhället har Empowerment UF visat att det går att skapa engagemang och sprida budskap även utan de största resurserna. De unga företagarna har nått beslutsfattare som velat få input på förbättringar för ungdomar med funktionsvariationer.”

Inte som tänkt

Den tänkta premiären av Näringslivsgalan fick på grund av pandemin bli digital och består av ett antal inspelade samtal med tio olika näringsidkare i kommunen.

– Vi kallar det näringslivsgala, men så mycket gala blev det ju inte i år. Det är istället ett digitalt evenemang där vi möter Kils företag, säger Mikael Kindberg, näringslivschef och en av företagarrådets initiativtagare.

– Vi vill uppmärksamma våra många, starka, spännande, duktiga, häftiga och överraskande entreprenörer i Kil. Nästa år hoppas vi att galan ska kunna bli en gala i riktig bemärkelse, säger Mikael Kindberg.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.