Bubbel från Byrån: Stockholm och periferin

Publicerad:
Den nya Robin Hood tar alltså mer pengar från de som bara har råd med äldre produkter som drar mer el, och ger till de som köpt den allra senaste kylskåpsmodellen, skriver Byrån. Foto: Joe Giddens/AP

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det låter som att Miljöpartiet har blandat ihop Robin Hood med den skatteindrivande prins John, skriver Byrån.

Regeringen står fast vid sin linje att sprida ut myndigheter i hela landet. Men det verkar inte betyda att Stockholmscentreringen ska försvinna. Den nya myndigheten som ska upphandla och förvalta ett nytt fondtorg för premiepensioner ska enligt instruktionerna placeras ”någonstans utanför Stockholms län”.

Socialdemokraternas politik för hela landet innebär alltså snarare en politik för Stockholm, och så det som ligger utanför.

Sportlov för kriminella

Polisen i Åre har noterat att kända gängmedlemmar från södra Sverige har dykt upp på skidorten, eftersom pandemin sätter stopp för utlandsresor. Och av allt att döma har de kriminella inte tagit med sig jobbet på semestern, eftersom inga större brott har begåtts i Åre.

De kriminella gängen må hålla sig utanför det svenska systemet, men till och med gangsters värnar om semesterrätten.

Prins John-skatten

Den så kallade Robin Hood-skatten går i dag ut på att medel omfördelas från rikare kommuner till fattigare, efter behov. Redan där är liknelsen med sagofiguren tveksam, men nu vill Miljöpartiet urholka den ännu mer genom att införa en Robin Hood-skatt på elprodukter.

Den nya Robin Hood tar alltså mer pengar från de som bara har råd med äldre produkter som drar mer el, och ger till de som köpt den allra senaste kylskåpsmodellen. Det låter som att Miljöpartiet har blandat ihop Robin Hood med den skatteindrivande prins John.

Framåt i Halland

Centerkvinnorna i Halland har utsett årets kvinna: Det blev en man. Därmed får väl sägas att den centerpartistiska identitetspolitiken ha nått hela vägen.

Byrån väntar med spänning på vem som blir årets centerpartist: Är det dags för en sverigedemokrat? Årets svenska mjölkbonde: Varför inte en vegan från New York? Möjligheterna ter sig oändliga.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

ÅreBubbel från ByrånCenterkvinnornaGängkriminalitetHallands länMiljöpartietRobin HoodSignerat

Läs vidare