Rydahls stora framsteg – kan göra slutspelscomeback: "Inte uteslutet"

Publicerad:
Mattias Hell har haft Gustav Rydahl under nära uppsikt och han är imponerad av centerns insats för att försöka komma tillbaka i spelbart skick. Foto: FREDRIK KARLSSON

Inställt, uppskjutet och nedstängt – så ser nyhetsrapporteringen ut för FBK för tillfället. Ett ljus i mörkret finns dock, Gustav Rydahls rehab går med rejäla kliv i positiv riktning.

– Det går väldigt bra. Träningen kommer att stegras successivt nu framöver, säger Mattias Hell.

Färjestads medicinskt ansvarige, Mattias Hell, upplever sin mest intensiva tid i klubben. Det mesta kretsar just nu runt corona och dess påverkan på truppen.

Torsdagens match mot Skellefteå är uppskjuten, men förhoppningen är att laget ska kunna träna gemensamt på torsdag för att därefter möta Djurgården på lördag.

– På torsdag hoppas vi kunna köra en kollektiv träning där flertalet kan vara med. Innan dess kommer det inte att vara möjligt, säger Mattias Hell.

Exakt hur återhämtad truppen kommer vara längre fram i veckan är i nuläget svårt att bedöma:

– Vi räknar med att någon eller några inte kommer vara redo på torsdag. Några stycken kommer vi nog få vänta lite längre på.

Både spelarna som kommit tillbaka och de som fortfarande befinner sig på hemmaplan är i olika faser.

– Det är som tidigare, några med antikroppar, några som inte blivit smittade och sen är även de som är tillbaka i lite olika lägen. Någon kör mer och någon kör inte alls.

Tufft matchande

Spelschemat blir allt mer komprimerat för FBK som just nu har fyra matcher inbokade på fem dagar från och med lördag.

Finns det någon risk att även den matchen tvingas skjutas upp?

– Det finns ingen diskussion om det och det har jag svårt att se att det skulle bli.

”Extremt hängiven”

Det finns, trots det ansträngda läget, en stor möjlig ljusglimt i FBK-tillvaron.

Gustav Rydahl, vars säsong bedömdes vara över efter knäoperationen, tar stora kliv i rätt riktning. Rehaben har gått bättre än väntat och Rydahl skulle kunna göra comeback innan säsongen är över.

– Det är inte uteslutet. Det krävs att han tål det sista steget nu och vi måste stämma av så att allt görs i samförstånd med den som genomförde operationen. Men det är inte uteslutet som det ser ut nu.

Domen var hård efter smällen mot knät i höstas – inre ledbandet var av och säsongen slut. Nu tränar 26-åringen i full fart, dock fortfarande utan kontakt.

– Rehaben går bättre än väntat. Han har tränat på fantastiskt bra och är extremt hängiven för att bli så bra som möjligt. Det har verkligen gett resultat i det här fallet.

Något datum för en möjlig comeback finns inte i nuläget, men att chansen finns får ses som en seger sett till förutsättningarna på förhand.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyMattias Hell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare