Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors-coachen inför Djurgården – tre spelare saknas

Publicerad:
Tobias Solbergs Degerfors laddar för träningsmatch mot Djurgården.
Tobias Solbergs Degerfors laddar för träningsmatch mot Djurgården. Foto: Kajsa Juslin

Ismael Diawara, Ferhad Ayaz och Anton Kralj missar matchen mot Djurgården där Degerfors får tillbaka Villiam Dahlström.

– Han är redo igen, säger tränaren Tobias Solberg.

I lördags vann Degerfors träningsmatchen mot Superettan-laget Norrby med 1-0 på hemmaplan.

På tisdag klockan 14.00 ställs Degerfors mot allsvenska konkurrenten Djurgården på bortaplan i en ny träningsbatalj.

– Känslan är bra och det ska bli kul att få två bra matcher den här veckan med Häcken borta på lördag också. Vi möter nu två av de främsta klubbarna från förra året i svensk fotboll och det ska bli roligt, säger Degerforstränaren Tobias Solberg och fortsätter:

– Djurgården är formstarkt och tittar man på deras försäsong är det kanske laget som imponerat mest hittills och ett lag som har gjort mycket mål och hållit tätt bakåt.

En tuff uppgift för Degerfors som på måndagen laddade upp med ett träningspass.

– Det var en lugn träning eftersom många spelade matchen mot Norrby. De som spelade 90 minuter hade det lugnare medan andra körde på lite mer, men det var ändå en matchförberedande träning där några återhämtade sig. Det var glatt och avspänt och känslan är som sagt bra.

Avbräck för Degerfors

Mot Norrby tvingades Ismael Diawara avbryta matchen och DIF-målvakten missar matchen mot Djurgården och det gör även Ferhad Ayaz och Anton Kralj. Men Solberg har även positiva besked. Villiam Dahlström är matchredo igen.

– Diawara kommer inte att finnas med i truppen mot Djurgården och inte heller Anton Kralj som är sjuk. Ferhad Ayaz kommer inte heller kunna vara med eftersom han fick en känning på matchen i helgen. Förhoppningsvis kan kanske Ferhad vara med i truppen på lördag mot Häcken. I övrigt är alla tillgängliga. Villiam Dahlström är tillbaka och har tränat för fullt måndag och det kändes bra. Mycket bra att vi inte har några som är långvarigt borta.

Hur allvarligt är det med Diawara?

– Jag har egentligen ingen mer info. Men utifrån prognosen tidigare ska det inte vara någon fara men det ska kollas upp. Det kändes bättre idag för honom men han är inte aktuell för närmsta veckan skulle jag tro, åtminstone inte för Djurgården.

Tobias Solberg berättar även att det kommer roteras med tanke på det täta spelschemat.

– Med Norrby är det tre matcher på kort tid och det kommer bli skillnad i startelvorna. De som gjorde 90 minuter senast mot Norrby kanske inte är aktuella för 90 igen utan kanske bara några stycken. Det kommer att bli ändringar och det är bra om så många spelare som möjligt kan få någon 90-minutare i benen.

Villiam Dahlström missade Norrby-matchen men är nu spelklar.
Villiam Dahlström missade Norrby-matchen men är nu spelklar. Foto: Thomas Johansson/TT

Bortamatch mot Djurgården som är framme i semifinal i Svenska cupen blir såklart en mycket svår nöt.

Något speciellt som du vill se mot Djurgården?

– Det är dels att vi klarar att hantera vårt bollinnehav vilket vi både hoppas och tror. Djurgården har ett högt temp och löper mycket och kommer sätta press på oss så det gäller att vi tidigt är klara i beslutsfattandet och kan hantera den biten. Kan vi hantera det så kan vi spela oss loss och samtidigt kan det bli som mot Elfsborg där vi nästan fick en liten chock första tio minuterna över vilket tempo det var i matchen innan vi kom in i det och gjorde det jättebra, konstaterar Solberg.

– I offensiven kommer en grej vara att vi klarar av att stå upp i deras tempo så att vi förhoppningsvis kan vara bollförande under en stor del av matchen. Samtidigt kommer vi att med största sannolikhet få försvara oss mer än vad vi har gjort de senaste matcherna mot Norrby, Västerås, Utsikten och Falkenberg där vi har fört spelet egentligen hela tiden och inte haft några längre perioder i försvarsspelet. Det blir en nyttig utmaning för oss tillsammans med vårt höga presspel. Det lär förmodligen bli en lite annorlunda matchbild även om vi inte strävar efter att ge bort bollen frivilligt.

Djurgårdsstjärnor saknas

Djurgården skriver på sin hemsida att matchen mot Degerfors är en premiärmatch i U21-allsvenskan med A-lagskaraktär och en hel del ordinarie A-lagsspelare saknas i Stockholmslagets matchtrupp (se nedan):

Tommi Vaiho, Erik Berg, Axel Wallenborg, Isak Hien, Melker Jonsson, Jacob Une Larsson, Albion Ademi, Haris Radetinac, Jesper Nyholm, Rasmus Schüller och Peter McGregor.

Degerfors trupp:

Målvakter: Jeff Gal och Hugo Claesson.

Utespelare: Oliver Ekroth, Sebastian Ohlsson, Sean Sabetkar, Daniel Janevski, Gustav Granath, Christoffer Viktorsson, Nicklas Maripuu, Christos Gravius, Abdelrahman Saidi, Adam Carlén, Jonathan Tamimi, Erik Lindell, Adhavan Rajamohan, Sargon Abraham, Victor Edvardsen, Johan Bertilsson och Villiam Dahlström.

Artikeltaggar

AllsvenskanAnton KraljDegerfors IFDegerfors IF HerrFerhad AyazFotbollIsmael DiawaraTobias SolbergVilliam Dahlström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.