Hoppa till huvudinnehållet

Sämre sök med Sökmotorn

Publicerad:
Har inte mycket tur längre.
Har inte mycket tur längre. Foto: Don Ryan/AP

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Är det bara jag, eller är det så att den allestädes närvarande sökmotorn på Internet – jag talar förstås om Google – har blivit sämre? Jag menar inte på sistone, utan successivt under en följd av år. Relevanta resultat blir allt mer sällsynt och fler sökord hjälper inte, ofta är det istället tvärtom. Man får scrolla länge innan man förhoppningsvis hittar det man är ute efter. Bildsök är nästan ännu värre, särskilt den omvända.

Det kan knappast bero på att Internet blivit ännu större, för det har Google också. Kan det ha att göra med algoritmer som snöar in i de berömda filterbubblorna? Allt för mycket reklam och betalda resultat? Om de inte levererar i framtiden är dess saga som Sökmotorn med stort S all. Kanske lika bra det!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Artikeltaggar

GoogleInternetSignerat