Hoppa till huvudinnehållet

Nu öppnar en ny saluhall i Karlstad

Publicerad:
Reporter Lilly Rung Klint
Lilly Rung Klint
lilly.rungklint@nwt.se
Butiksansvariga Lina Hermansson är spänd inför premiärdagen.
Butiksansvariga Lina Hermansson är spänd inför premiärdagen. Foto: privat

I påsk slår Skafferiet på Almars gård utanför Karlstad upp portarna. Med visionen om en plats för rekreation, kreativt skapande, kulturellt utbyte och miljömedvetenhet längtar Lina Hermansson, projektledare och butiksansvarig, till premiärdagen.

– Det har känts som en jättelång graviditet, säger hon.

Skafferiet är en satsning i Almars krogs regi och enligt Lina Hermansson är det precis vad det låter som.

– Det är ett skafferi, eller en saluhall, som vill uppmana den moderna konsumenten till eftertanke.

De gör mycket själva och nerven av hållbarhet, eftertänksamhet och återbruk sträcker sig genom hela Skafferiets verksamhet.

– Visst är det lite vågat att satsa i dessa tider men jag upplever att det finns ett enormt behov av rekreation nu och samtidigt är klimatdebatten stor. Här kan man stanna upp en stund, njuta av lite lugn och ro på landet och äta egentillverkad glass.

Stor kreativitet

Tanken är att Skafferiet också ska vara en kreativ och kulturell smältdegel. Kurser och workshops i yoga, ölbryggning, permakultur och ljusstöpning är planerade.

Projektet Skafferiet har funnits i tankarna länge, berättar Lina, och när de väl vågade ta steget rullade allt på väldigt snabbt.

– Det har känts som en lång graviditet och nu ska vi äntligen få träffa den här skapelsen. Det ska bli roligt att få visa upp Skafferiet. Stället talar för sig självt så nu är det dags för värmlänningarna att upptäcka gården.

Artikeltaggar

Almars gårdButikerFritid och livsstilFöretagandeHandelKarlstadKlimat

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.