Tränarbyte i Hagfors: ”Som att komma hem”

Publicerad:
Niclas Andersson gör comeback som huvudtränare för Hagfors IBS. Foto: Hagfors IBS

Hagfors IBS byter huvudtränare.

Ut går Thomas Eriksson och in kommer Niclas Andersson.

– Jag är visserligen från Karlskoga och startade min innebandyresa där, men det här känns ändå som att komma hem, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Niclas Andersson återvänder till Hagfors IBS efter fyra säsonger på annat håll. Senaste uppdraget var som huvudtränare för seriekonkurrenten Skoghall och han har bra koll på sitt nya manskap.

– Ser man på de senaste säsongerna så har Hibs stundtals lite väl djupa dalar, men framförallt imponerande höga toppar. Nu blev det ju inga kval där de bästa lagen kunde mäta krafterna, men Hibs har under de två senaste säsongerna ändå definitivt varit ett av lagen man förberett sig på att möta i ett playoff. Att man säsongen dessförinnan skakade om Lockerud ordentligt, visar också vilken högstanivå man besitter, säger Andersson i pressutskicket.

Målsättningen är att utmana om en plats i allsvenskan.

– Jag ser en serie framför mig med samma topplag som i vintras. Vi kommer slåss med flera andra värmländska lag, med Lockerud och säkert med någon uppstickare från den södra delen av serien. Till sist kommer det äntligen kunna kulminera i ett playoff inför fulla läktare. Ett playoff som många av oss kommer gå över lik för att få uppleva och vinna.

Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp är glad över att ha Niclas Andersson tillbaka som headcoach.

– Han hade fina framgångar hos oss under sin första sejour där han på två säsonger tog ett ungt och ej samspelt lag från nedflyttningsstrid till bara några matcher från spel i allsvenskan. Nu är läget lite annorlunda, nu är laget mer samspelt och målet ett annat från början, men det tror jag kommer passa Niclas än bättre, säger han.

Niclas Andersson kommer även att vara huvudansvarig för klubbens JAS-lag. Därutöver jobbar han på innebandygymnasiet i Hagfors.

Artikeltaggar

Hagfors IBSInnebandyNiclas AnderssonSkoghalls IBK Herr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare