Spelrecension: Loop Hero - Briljant i all enkelhet

Spel
PUBLICERAD:

Loop Hero

Testat på: Pc
Four Quarters
Åldersmärkning: 7

Det krävs fingertoppskänsla och sinne för speldesign för att krama ur allt och lite till ur ett till synes simpelt koncept. I Loop Hero går du runt, runt längs med en förutbestämd bana, och slåss automatiskt med alla fiender du stöter på längs vägen. Du har dessutom ingen direkt kontroll över striderna. Nog låter det trist, alltid. Men det är det inte.

Loop Hero perfekt för korta spelsessioner när man bara vill koppla av en stund, men spelet är så briljant konstruerat att det hela tiden väcker suget att spela en runda till. Och plötsligt har man suttit där flera timmar, trots att man bara hade tänkt spela en kvart.

Det hela fungerar så att varje spelrunda börjar med en tom värld, förutom din hembas och stigen du följer. I takt med att du besegrar fiender så får du dock ny utrustning med allsköns bonusar, samt spelkort som du kan placera ut för att bygga upp världen omkring dig. Mot slutet av en runda så har det tomma mörkret ersatts av skogar, berg och allt möjligt. Det kluriga ligger dels i att bygga så att du får resurser och bonusar, men utan att det dyker upp för många tuffa fiender på kartan. Det gäller också att välja rätt utrustning, för att specialisera din karaktär så mycket som möjligt. Det finns gott om möjligheter att utnyttja, så även om du inte har direkt kontroll över striderna, så är det upp till dig att förbereda dig innan för att få ett så stort övertag som möjligt.

Loop Hero är lika enkelt att lära som det är svårt att sluta spela, och det är en av årets trevligaste små överraskningar så här långt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

REKOMMENDERAT FÖR DIG