Sofia Jannoks sympatiska och finstämda popsånger

Musik
PUBLICERAD:
Foto: Elin Berge

Sofia Jannok

Lávv U
(Songs to Arvas)

Det är väldigt lätt att tycka om Sofia Jannoks musik. Hon blandar språk och influenser för att få till en egen liten popsmältdegel, och har mutat in ett alldeles eget hörn i musiksverige. På Lávv U fortsätter hon i samma stil, med uppriktiga, vemodiga texter om livets sorger och orättvisor. Det är just i lyriken Jannoks personlighet framträder tydligast.

Hon har också knåpat ihop ett antal finstämda och tjusiga popsånger, som etsar sig fast i öronen efter blott ett par lyssningar. Enstaka delar av albumet rinner måhända förbi förvånansvärt obemärkt. Inte för att det någonsin är dåligt, men bitvis (särskilt i de engelskspråkiga spåren) saknas lite av den udd som skivans bästa sånger har. Lávv U är dock fortfarande ett starkt album av en alltjämt sympatisk artist, och de bästa partierna lyser så pass starkt att de väger upp för enstaka mellanspår.

Bästa låt: Världen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.