Konsultjätte köper Karlstadsföretag

Näringsliv
PUBLICERAD:
Förvärvet stärker Rejlers erbjudande energisektorn, enligt bolaget.
Foto: Johan Nilsson/TT
Teknikkonsultbolaget Rejlers med verksamhet i bland annat Karlstad har köpt det Karlstadsbaserade konsultföretaget Hydroterra ingenjörer AB. Förvärvet stärker Rejlers erbjudande energisektorn, enligt bolaget.

Hydroterra ingenjörer AB är specialiserade på tekniska lösningar inom vattenkraft. Förvärvet är ett led i Rejlers tillväxtstrategi. Genom förvärvet får Rejlers åtta nya medarbetare med spetskompetens inom bygg och anläggning för vattenkraft.

– Genom förvärvet av HydroTerra får Rejlers en utmärkt plattform för tillväxt inom vattenkraftsegmentet. Vi vill fortsätta att odla våra redan goda relationer samt vidareutveckla Hydroterras nuvarande affär både i kompetens och geografi, säger Sara Kimell, divisionschef för energy inom Rejlers Sverige i ett pressmeddelande.

– Vi har sedan länge ett väl fungerande samarbete med Rejlers och ser fram emot att bli en del av bolaget och en innovativ och lärande företagskultur. Samgåendet gör det möjligt för oss att ytterligare utveckla vår verksamhet och samtidigt växa med ny kompetens och nya medarbetare, säger Finn Midböe på Hydroterra ingenjörer AB i pressmeddelandet.

Övertagandet äger rum 1 april 2021.

Rejlers är ett av Nordens största teknikkonsultbolag med 2400 anställda inom bland annat energi, infrastruktur, fastigheter och telekom. Rejlers har verksamhet i Sverige, däribland cirka 140 anställda på kontoret i Karlstad, men också i Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.