Karlstadföretag tog hem två storaffärer

Näringsliv
PUBLICERAD:
Det är glada miner på fintech-bolaget Moreflo i Karlstad. I mitten, i röd jacka, ses vd Helena Rimfjäll Wiktelius.
Moreflo AB med huvudkontor i Karlstad har flyt just nu. Företaget har den senaste månaden tagit hem två stora affärer.

Den första är en upphandling med Region Värmland där Moreflo ska leverera kassasystem till regionen samt en kortbetalningslösning till Folktandvården. Utöver de traditionella produkterna ska också Moreflos app för Iphone och Ipad användas för att kunna ta betalt till exempel vid sjukhussängen.

– Vi är väldigt stolta och nöjda över att få förtroendet av Region Värmland då det både är en stor affär med ett ordervärde på drygt 4 miljoner kronor samt ett starkt bevis på att vi i dag är en ledande aktör i vår bransch. Det är också Sveriges kanske första leverans av en betalapp som används nära patienten på det här sättet, säger Helena Rimfjäll Wiktelius, vd på Moreflo i ett pressmeddelande.

Betallösning för matservering

Den andra upphandlingen som Moreflo har vunnit är till Södersjukhuset i Stockholm. Moreflo ska leverera kassa- och betalsystem, självbetjäningsterminaler samt den nya produkten Moreflo catering order. Södersjukhuset ska under 2021 ta över all matlagning, servering och försäljning i egen regi och har därför behov av ett system för att hantera detta.

– Under pandemitiden har vi verkligen satsat hårt på vår produktutveckling och Moreflo catering order är ett resultat av det arbetet. Det är hedrande och fantastiskt att Södersjukhuset väljer oss. Det visar att ett svenskt företag kan skapa egna produkter som står sig bättre än vad stora internationella aktörer gör i en modern framtid med smarta lösningar, säger Daniel Höglund Werngren, utvecklingsansvarig på Moreflo, i pressmeddelandet.

Moreflo AB startades 2004 av den värmländske entreprenören Daniel Höglund Werngren och bedriver utveckling, försäljning och uthyrning av betal- och kassasystem. Systemet används av tusentals kunder. Bolaget har 15 anställda och kontor i Karlstad och Stockholm.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.