Hoppa till huvudinnehållet

Kan bli konstgräs på Stora Valla redan i år: ”Det är en het potatis”

Publicerad:
Klubbchefen Suzanne Hällström på Stora Vallas naturgräs.
Klubbchefen Suzanne Hällström på Stora Vallas naturgräs. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Konstgräs på Stora Valla?

Det kan bli verklighet.

I mitten av april kan ett stort beslut tas. Men Degerfors IF är på det klara med hur man vill ha det.

– Fotboll ska spelas på gräs, säger DIF:s klubbchef Suzanne Hällström till Sportbladet.

I dagsläget spelar åtta allsvenska klubbar på konstgräs.

Nu kan oktetten få ytterligare en medlem - Degerfors IF.

Diskussioner förs om att lägga konstgräs på Stora Valla. En utredning om underlaget inleddes i förra veckan, enligt Sportbladet.

– Vi håller på med en utredning nu om vad som är mest effektivt, vad som är billigast och vad som håller bäst – om man ska lägga konstgräs, vanligt gräs eller hybridgräs, säger Patrik Renberg, ordförande i serviceförvaltningen (S) i Degerfors kommun.

Renberg är medveten om att det här är en laddad fråga. I DIF-leden vill man spela på naturgräs.

Ulf Jangentorp är arenachef på Stora Valla.

Han säger så här till Sportbladet:

– Dialogen har varit under lupp under något år, men det finns en kulturell del i det här med Stora Valla och naturgräs, den får man ju ta hänsyn till på ett vettigt sätt. Men ska man bedriva fotboll på de här breddgraderna är det till slut bara konstgräs man kan ha. Vi undersöker om möjligheten finns att lägga det redan under sommaren.

Utredningen huruvida konstgräs ska läggas eller inte ska vara klar i april.

Degerfors IF:s klubbchef Suzanne Hällström är skeptisk:

– Fotboll ska spelas på gräs. Något annat skulle vara sorgligt på något sätt. Det har varit ett oerhört motstånd mot konstgräs, både från förening, supportrar och övriga som är runt föreningen. Sedan är det inte vår arena, skulle kommunen besluta sig för något annat så har vi kanske inte så stort val. Det vi vet är att vi har problem att hålla arenan spelduglig till första veckan i december, säger Hällström till Sportbladet.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollPatrik RenbergSuzanne Hällström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.