Havet kartlägger livet

Musik
PUBLICERAD:

Havet

Atlas
(Atlas)

Värmländska Havets debutalbum handlar om mycket mer än musik. Här lyckas de än en gång ta fram livets bästa och värsta sidor och beröra det allra mänskligaste. Texterna är självupplevda, något som sångerskan Victoria Nilas berättat i onsdagens intervju inför albumsläppet.

Det är inte bara personer i behov av stöd och hjälp som lyfts, utan även en omvärld som oftast problematiserar istället för att hjälpa.

Produktionen är genomtänkt och snortajt utan att förlora nerven. Det går att följa en röd tråd genom albumet, även om varje låt också är en helhet i sin egen rätt. Musiken pendlar mellan glättig pop och disco medan texterna beskriver den hisnande känslan när marken försvinner under fötterna. "Bara nåt att dansa till", som gästas av Adam Chia, och "Det regnar fult inatt" har ett uppfriskande och smittande discobeat, medan "Krossa mig" snarare för tankarna till tidig Kent. ”Sommaren tar slut” upprepar Nilas i "High school sweethearts". Trots det lämnar albumet en med hopp. Hopp om att det går att klara allt, att det finns hjälp att få och att du inte är ensam med det du känner. Det skulle fler behöva höra oftare.

Bästa låt: High school sweethearts

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.