Hoppa till huvudinnehållet

Hanna Enlöf - Hoppfullt allvar

Publicerad:
Foto: Christian Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Hanna Enlöf utgör till vardags halva Good Harvest men släpper nu en soloskiva som hon har jobbat med under de senaste fyra åren.

I princip gör hon allt själv, med inhopp av bland annat Craig Stanton Thomas (som också skrivit texterna) och dala-kompisen Anna Ihlis. Det är snyggt och välspelat och låtarna känns lite annorlunda än Good Harvest; om Good Harvest är björkdunge är Hanna Enlöf granskog med en lite med dämpad och allvarligare röd tråd även om det inte är pretentiöst på något vis.

Sofia Jannoks sympatiska och finstämda popsångerKjell Andersson: Såriga relationer och monumentala album

Enlöfs gitarr kommer bra till sin rätt och rösten är närvarande och stark. Musikalisk finns det lite större låtar som Three Degree World men även sparsmakat akustiska låtar som Azure, Jade and Silver. De senare känns mest. Ibland blir kanske sångerna lite för flyktiga och anonyma för sitt eget bästa, men Bare Bones är ändå en hoppfullt vacker skiva i rättan tid.

Bästa låt: Two loves

Artikeltaggar

AmericanaMusikNöje/KulturPopRecensionSkivor