Fuath - Vackra kontraster

Musik
PUBLICERAD:

Fuath 4

II
(Season of Mist)

Den skotske multiinstrumentalisten Andy Marshall såg Fuath som ett engångsprojekt. Men efter framgången med debutalbumet I kommer nu uppföljaren med den spanske batteristen Carlos Vivas på trumpallen.

Albumets innehåll är lika dramatiskt som förförande och även om alstret på pappret är uppdelat i låtar så är det här definitivt ett verk som går emot samtidens snabba klick-spelande. Att klicka sönder II vore en hädelse, det här är ett album som ska upplevas från början till slut. Plattan utgörs av förförisk black metal som stundom är lika bister som vinternatten på konvolutet. Men när det känns som mörkast sker en tempoväxling eller att rummet tas över av en atmosfäriskt smekande melodislinga. Den dynamiska kompositionen och delarnas kontrasterande växelverkan är musiken absoluta styrka och när det kommer ett melodiskt parti likt det i Into the forest of shadows kapitulerar jag totalt. Kyla möter värme och kärvhet varvas med medgörlighet – vackert.

Bästa låt: The pyre

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.