Hoppa till huvudinnehållet

Backen skadad – negativa och positiva besked för BIK

Publicerad:
BIK-backen Wilhelm Westlund är ett frågetecken inför kvartsfinalen på tisdag.
BIK-backen Wilhelm Westlund är ett frågetecken inför kvartsfinalen på tisdag. Foto: Kajsa Juslin

Wilhelm Westlund skadade sig på träning och är ett frågetecken samtidigt som det är klart att Axel Bergkvist missar första kvartsfinalen.

Positivt för BIK är att Åke Stakkestad är matchredo igen.

Efter söndagens sista seriematch mot Modo var BIK Karlskoga lediga från träning måndag och tisdag.

Nu har laget kört två ispass och laddar upp inför första kvartsfinalen på tisdag 23 mars.

– Vi tränar imorgon fredag igen och sedan lediga lördag för att träna söndag och måndag, berättar BIK:s huvudtränare Karl Helmersson.

– Det är bra fart på grabbarna efter ledigheten. Jag tror ledigheten var ganska skön för oss alla inför slutspelet och det är en bra stämning i truppen.

På torsdagens isträning drabbades dock BIK av ett bakslag på 26-årige backen Wilhelm Westlund och han är nu ett osäkert kort inför kvartsfinalen.

– Det hände en sak med ”Wille” som skadade sig på träningen idag och vi får se hur det blir för honom, konstaterar Helmersson.

Vad tror ni om ”Willes” chanser till spel på tisdag?

– Det är nog tveksamt. Han är på undersökning idag torsdag och vi får vänta in rapporter. Men ”Wille” är ett frågetecken.

Coach Helmersson meddelar även att Axel Bergkvist som har haft handledsproblem inte kommer att vara redo för kvarten.

– Det är inte aktuellt med spel på tisdag för Axel. Det kommer att ta ett tag och vi får också vara lite smarta och inte göra något dumdristigt.

”Stakkestad är med”

Men det finns positivt hos BIK också. Det är sedan tidigare klart att Aleksi Rekonen är redo för match igen och nu även den 18-årige forwarden Åke Stakkestad som inte spelat sedan 5 mars.

– Stakkestad är med på isen och körde för fullt idag och han såg pigg ut och går 100 så det är perfekt. Han kommer att spela tisdag och är frisk, säger Karl Helmersson och tillägger:

– Skönt att alla forwards har kommit tillbaka och jag tycker det känns bra inför matcherna.

Fokuserar ni på något speciellt på träningarna inför slutspelet?

– Vi ska som sagt inte hitta på något nytt utan spela vårt spel. Det handlar mer om att vi ska vara noggranna. Sedan är det klart att vi slipar på powerplay, boxplay, sex mot fem och andra saker som kan bli viktiga i kommande matcher. Det gör vi hela tiden.

Artikeltaggar

Åke StakkestadAleksi RekonenAxel BergkvistBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyKarl HelmerssonWilhelm Westlund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.