TV: Livet värt att leva: Drömmen om något annat

Samhälle
PUBLICERAD:
I del två av årets Livet värt att leva möter vi journalisten och programledaren Sanna Lundell, fotografen Jessica Segerberg, klimatinfluencern Emma Sundh, Fredrik Rakar, ordförande i Degerfors IF, och författaren och journalisten Christian Daun.

Journalisten och programledaren Sanna Lundell har i boken och tv-serien Djävulsdansen skildrat medberoende och psykisk ohälsa.

Fotografen Jessica Segerberg hängde kameran över axeln och började med sig själv som ressällskap trampa mot Tromsö.

Klimatinfluencern Emma Sundh bröt upp från storstan och flyttade hem till den värmländska skogen.

Fredrik Rakar, ordförande i Degerfors IF, har tillsammans med andra får en hel trakt att drömma och hoppas.

Författaren och journalisten Christian Daun har skrivit en bok om längtan att sätta sin ort på kartan, och om när drömmen aldrig riktigt slår in.

Sändningarna programleds av Jakob Rubenson och de kommer – förutom att synas här – att publiceras på Svenska kyrkan Karlstads stifts webbsida och i sociala medier.

Livet värt att leva är temadagar som sker på initiativ av Svenska kyrkan i Karlstads stift, och som har arrangerats sedan 2011. Normalt brukar det ske genom till exempel seminarier och scensamtal runt om i Värmland och Dalsland, något som inte är görbart i år.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.