Hoppa till huvudinnehållet

Travsatsning på unga aktiva i regionen

Publicerad:
Årjängs travbanechef Johanna Karlin.
Årjängs travbanechef Johanna Karlin. Foto: Mikael Solberger

Travbanorna i Värmland och Dalsland gör nu en satsning på de unga inom sporten.

I serien Travrikes unga är fokuset på de aktiva i åldern 16-25 år.

– Målet är att regionens licensinnehavare ska få fler styrningar, säger Årjängs travbanechef Johanna Karlin.

Eftersom det kommer att vara aktiva som är under 18 år i loppen kommer det inte att vara totospel men det kommer att vara prispengar som vanligt.

Serien Travrikes unga kommer att köra sina två första lopp vid Åmålstravets årspremiär den 25 april. Totalt kommer det att köras 25 lopp i serien på banorna Färjestad, Årjäng, Åmål och Arvika innan det är dags för finaldagen den 17 oktober i Åmål.

Vissa lopp kommer vara öppna för kuskar och ryttare över 25 år, men i serien som det räknas poäng i är det endast de som är i åldern 16-25 som deltar.

– Syftet är att skapa en plattform och möjlighet för ungdomar att köra lopp i vår region. Vi vill visa att vi satsar på de unga inom storhästtravet och i samband med dessa lopp lyfta våra egna ungdomar extra och ge dem möjligheten att synas, säger Årjängs travbanechef Johanna Karlin i ett pressmeddelande.

Och hon fortsätter:

– Målet är att regionens licensinnehavare ska få fler styrningar. Det är viktigt att vår travsport har en ljus framtid och att nya stjärnor kommer fram och får utrymme.

Vid finalen i Åmål den 17 oktober kommer två vinnare att utses. En av finalen och en för grundserien.

Artikeltaggar

ÅmålstravetÅmålstravetÅrjängs travbanaArvikaFärjestadstravetJohanna KarlinTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.